Євро-2023: Румунія здобула свою першу перемогу, здолавши Хорватію
18.08.2023
Збірна Румунії

Жіноча збірна Румунії в Монці в групі В здолала Хорватію з рахунком 3-1, продемонструвавши блискучу гру в окремих моментах поєдинку з сильнішою командою.

Румунська збірна вийшла на майданчик чемпіонату Європи з волейболу надзвичайно мотивованою та відмінно підготовленою. Підопічні тренера Гільєрмо Ернандеса розпочали гру добре, точно подавали м'ячі, були агресивними і не давали суперницям відпочити. Румунки вели з рахунком 9-5, але незабаром хорватські волейболістки перехопили ініціативу і вийшли вперед (11-10). Вони тримали перевагу деякий час, до 17-16, але потім гравчині Румунії здобули п’ять очок поспіль, що сприяло підйому бойового духу молодої команди, і у підсумку виграли сет з рахунком 25-22. У першому сеті відзначилися Елізабет Інней (6 очок), Родіка Бутерез (5) і Аделіна Унгуряну (5). 

Збірна Румунії

У другому сеті румунки знову почали краще (4-2, 10-8), але, на відміну від першого, цього разу їм вдавалося зберегти свою перевагу (16-11, 20-14). Відмінно грали молоді гравчині Далія Варлан та Яріна Аксінте, а також ліберо Міхаела Альбу. Райза Іоан подавала бездоганно, і врешті-решт Румунія виграла другий сет з рахунком 25-21.

У третьому сеті румунські гравчині були вже практично впевнені у своїй перемозі, але команда під керівництвом Ферхата Акбаша не здавалася. Протягом сету до рахунку 16-12 Хорватія майже завжди трималася попереду, випереджаючи суперниць на три-чотири пункти. На фініші сету румунки до них наблизилися і почало навіть здаватися, що вони зможуть здобути перемогу і завершити матч. Однак за рахунку 23-22, а потім 24-23, хорватки зіграли дуже вдало і вивели матч у четвертий сет з рахунком 25-23.

Румунія vs Хорватія

Четвертий сет розпочався неймовірно. 9 послідовних подач молодшої гравчині румунської команди Яріна Аксінте дозволили їй здобути перевагу 8-0. Надалі румунки збільшили відрив (19-7), але тут нарешті прокинулися їхні суперниці, які набрали 7 очок поспіль, не втрачаючи надії відігратися. Однак румунським волейболісткам вдалося з цим впоратися і завершити сет з рахунком 25-19 на свою користь.

Елізабет Інней була визнана найкращою бомбардиркою матчу з 23 очками. Аделіна Унгуряну здобула ще 17, Родіка Бутерез – 15. Райза Іоан принесла 8 очок для Румунії, так само як Яріна Аксінте та Далія Варлан.

Збірна Хорватії

Румунські волейболістки перевершили хорваток  за всіма аспектами: за числом подач (9 проти 2) і за числом блоків (16 проти 8).

Наступний матч Румунії відбудеться проти Швейцарії 19 серпня, також в Монці, о 19:00.
 

Поділитися статтею

News