Французька жіноча збірна почала з перемоги в Таллінні
16.08.2023
Збірна Франції

Чемпіонат Європи повернувся в Таллінн через два роки після дуже успішного змагання серед чоловіків, що запам'яталося багатьом шанувальникам волейболу.

У столиці Естонії панувало напружене очікування дебюту господарів поля і їх матчу з Францією. Після дуже важкого початку гри Естонія чинила набагато більше опору в наступних сетах, але золоті призери Срібної Євроліги все одно в підсумку всуху програли Франції (25-8, 25-19, 25-21), а француженки зміцнили свій статус потенційного претендента на одну з кращих команд у групі D.  

Франція vs Естонія

Ніби відчуваючи неминучий тиск, пов'язаний з таким довгоочікуваним домашнім дебютом, естонки дуже погано розпочали матч, втративши багато очок поспіль, що призвело до переконливого рахунку 25-8 на користь цьогорічних володарів Кубка претендентів. Однак, отримавши додатковий заряд енергії і гарні емоції від своїх пристрасних уболівальників, Естонія вирвалася вперед на ранніх стадіях другого сету. Незважаючи на відчайдушну боротьбу, господарі почали відставати від суперниць у мірі наближення до вирішального етапу сету, тоді як Франція зменшила кількість невимушених помилок, щоб подвоїти свою перевагу в матчі (25-19). 

Естонські вболівальники

Коли тиск, викликаний грою в такій особливій обстановці, нарешті зник під час тривалої перерви після завершення другого сету, як справедливо зазначив головний тренер збірної Естонії Алессандро Орефіче, його підопічні відновили спроби скористатися перевагою домашнього майданчика, забезпечивши невеликий відрив в третьому сеті, який вони все ще утримували за рахунку 17-15. Але потім Франція переломила хід гри, здобувши три очки, що залишилися без відповіді, після чого на майданчику розігралася справжня драма, яка змусила естонських глядачів майже весь час триматися на ногах. Франція реалізувала успішну атаку, коли це було найважливіше, і в підсумку відсвяткувала заслужену перемогу з рахунком 3:0, розпочавши свою кампанію на високій ноті.

Франція vs Естонія

«Для нас це був найкращий спосіб почати чемпіонат Європи - отримати перемогу з рахунком 3:0, хоча я б сказала, що ми занадто розслабилися після того, як так легко взяли перший сет. У нас молода команда, і ми наполегливо працюємо над підвищенням рівня та статусу жіночого волейболу у Франції, але ми робимо це крок за кроком, як і в цьому змаганні, де ми сподіваємось зростати з кожним матчем», - прокоментувала гру діагональна збірної Франції Люсіль Жикель, яка стала кращим бомбардиром матчу з 13 очками.

Франція vs Естонія

Змагання в групі D продовжаться в четвер, коли Фінляндія зіграє зі Словаччиною – і місцеві організатори очікують, що багато вболівальників із сусідньої країни заповнять трибуни після короткої подорожі на човні, що триває близько двох годин з Гельсінкі через Фінську затоку, - перш ніж фаворити групи Нідерланди зіграють з Іспанією пізніше ввечері.. Голландська команда - єдина в групі D, яка раніше цього року брала участь в елітній волейбольній Лізі націй, до якої сьогоднішні переможці з Франції повинні приєднатися в 2024 році після їхнього успіху в Кубку претендентів, розіграному раніше цього літа.

Поділитися статтею

News