Жіноча збірна Італії розпочала чемпіонат Європи з перемоги
16.08.2023
Збірна Італії

Італія вдало розпочала свою кампанію на чемпіонаті Європи-2023 на рідній землі, вигравши першу гру в групі B. У стартовому поєдинку континентальної першості діючі чемпіонки легко перемогли Румунію з рахунком 3:0 в емоційній атмосфері на очах майже 9000 уболівальників на монументальній «Арені ді Верона», де проходив матч-відкриття чемпіонату. Кращі волейбольні команди повернулися на цей майданчик після 35-річної перерви.

Арена ді Верона

Міріам Сілла забезпечила італійкам хороший старт у першому сеті, разом із центральною Анною Данезі та Катериною Антроповою. Саме капітан принесла останнє очко у першому сеті, і італійська збірна здобула перемогу з рахунком 25:19.

Італія vs Румунія

У другому сеті Румунія чинила опір до рахунку 5:5, потім збірна Італії знову активізувалася, змусивши головного тренера Румунії взяти тайм-аут після ейсу Антропової за рахунку 13:7. Італійкам вдавалося зберігати відрив від суперниць протягом усього другого сету. І, незважаючи на деяку нестабільність, вона таки завершила другий сет з тим самим рахунком 25:19.

Італія vs Румунія

У третьому сеті Румунія почала з перевагою 2:0, і гра залишалася рівною до рахунку 10:10, але після пари хороших подач італійських атакувальниць діючі чемпіонки зробили вирішальний відрив і повели 19:13, а невдовзі завершили третій сет з рахунком 25:15 фінальним пострілом Катерини Антропової, який приніс перемогу Італії.

Протягом усього матчу Італія, здавалося, завжди контролювала ситуацію, стримуючи атаки і подачі румунських гравчинь та активізуючись в потрібні моменти, що врешті-решт принесло їй заслужену перемогу.

Італія vs Румунія

Хороший вплив на гру зробила Аліса Деграді, що виходила з лави запасних в першому і другому сетах, й обидва рази відзначилася переможними очками і ейсами, а також залишилася на майданчику в третьому сеті і набрала ще кілька очок.

Збірна Італії

У підсумку 27-річна догравальниця здобула 12 очок, показавши 67% результативності в атаці.

Італія vs Румунія

«Тут божевілля, ми були так схвильовані цим матчем, ми бачили, що всі ці люди прийшли подивитися на нашу гру, ми були так схвильовані цим. Ми повинні грати так, як ми знаємо, найкращим чином розкриваючи свій потенціал, у нас це вийшло, і я така щаслива», - прокоментувала перший матч чемпіонату Європи Аліса Деграді.

Поділитися статтею

News