У Таллінні назріває жорстка боротьба за місця в плей-оф жіночого чемпіонату Європи
11.08.2023
Збірна Нідерландів

Жеребкування груп жіночого чемпіонату Європи з волейболу 2023 року, схоже, сприяє збірній Нідерландів, яка є явним фаворитом в боротьбі за перше місце в групі D, як найбільш досвідчена з шести країн, що гратимуть в Таллінні.

Збірна Нідерландів

З усіх команд, які входять до складу групи D, лише Нідерланди вигравали чемпіонат Європи (у 1995 році), а також завойовували срібло (у 1991, 2009, 2015 та 2017 роках). На жіночому чемпіонаті Європи-2021 збірна Нідерландів посіла 4-те місце, програвши в трьох сетах Туреччині в матчі за бронзову медаль.

Збірна Нідерландів, безсумнівно, є командою з найбільшим досвідом у групі, яка на сьогодні виграла 98 матчів у чемпіонатах Європи, і протягом цьогорічного групового етапу має непогані шанси перетнути позначку в 100 перемог.

Збірна Нідерландів

Вона також є єдиною командою в групі, яка цього літа брала участь у волейбольній Лізі націй, де посіла 12-те місце з 5-ма перемогами та 7-ма поразками на попередньому етапі, але здолала Польщу з рахунком 3:0, що є доказом її потенціалу.

Фактично, голландська збірна має перевагу над командами Естонії та Іспанії, оскільки виграла всі матчі жіночого чемпіонату Європи проти них, водночас голландки програли чотири матчі француженкам, і це найбільша кількість матчів, виграних Францією проти будь-якого суперника на жіночому чемпіонаті Європи.

Збірна Франції

Дійсно, судячи з недавніх виступів, Франція має чудові шанси пробитися на 2-ге місце в групі. Два роки тому, на жіночому чемпіонаті Європи-2021, виступивши лише увосьме на змаганнях, вона пробилася до чвертьфіналу, де програла Сербії з рахунком 1:3, але домоглася свого найкращого результату в історії – 7-го місця.

Збірна Франції виграла більшість матчів проти всіх інших учасників групи, з якими вона зіткнеться в Таллінні, включаючи приймаючу країну Естонію, яка приїде сповнена впевненістю після перемоги над Австрією, яку вона одержала в червні у фіналі жіночої Срібної Євроліги-2023 з рахунком 3:2.

Збірна Естонії

Звісно, цього разу конкуренція буде більш жорсткою, особливо для команди, яка програла всі свої матчі, зіграні досі в чемпіонатах Європи, але виступ вдома, перед власними вболівальниками, може зіграти величезну роль і дозволити Естонії і забезпечити собі місце у плей-оф.

Буде цікаво подивитися, наскільки збірна Естонії підвищила рівень своєї гри у протистоянні з такими суперниками, як збірна Іспанії, яка втретє поспіль виступить на жіночому чемпіонаті Європи, раніше вигравши 6 матчів з 32, досягнувши кращого результату в 2009 році, коли вона зайняла 9-те місце.

Збірна Іспанії

Іспанія теж намагатиметься пройти в плей-оф, але боротьба за кваліфікаційні місця у групі D, ймовірно, буде важкою і наймасштабнішою з усіх груп. Фінляндія також може піднести кілька сюрпризів, незважаючи на те, що за всю свою історію здобула лише 3 перемоги на жіночих чемпіонатах Європи, але одна з них була проти Франції з рахунком 3:1 в 2019 році на груповому етапі.

Збірна Фінляндії

Словаччина також вшосте виступить на жіночому чемпіонаті Європи, здобувши поки всього 6 перемог, причому одна з них була над суперником по групі Іспанією.

Збірна Словаччини

З огляду на досить рівну силу команд, за винятком Нідерландів, група в Таллінні може стати однією з найбільш видовищних і захоплюючих в історії.

Поділитися статтею

News