У фіналі Кубка претендентів зустрінуться Туреччина і Катар
29.07.2023
Збірна Туреччини

Наразі кожній з двох команд потрібна лише одна перемога, щоб отримати право на участь у Лізі націй-2024. 

Збірні Туреччини і Катару здобули перемогу в півфіналі волейбольного Кубка претендентів 2023 року в суботу в Досі і завтра зустрінуться у фіналі о 18:00 за київським часом. Переможець увійде в еліту чоловічого волейболу в 2024 році, вперше взявши участь у волейбольній Лізі націй. Трьома годинами раніше Україна і Чилі розіграють бронзу.

Збірна Туреччини

У суботу в першому півфіналі у Туреччини був повний злетів і падінь матч зі збірною України. У напруженому п’ятисетовику туркам вдалося здобути перемогу з рахунком 3-2 (18-25, 25-23, 25-17, 19-25, 15-13) і вийти у фінал, щоб поборотися за золоту медаль.

Туреччина vs Україна

Нещодавно короновані переможці Золотої Євроліги вдруге поспіль виступлять у фіналі Кубка претендентів (збірна Туреччини посіла друге місце в 2022 році, а в 2019-му була четвертою).

«Цього літа ми вдруге грали з Україною, і знову було дуже важко, - сказав турецький зв’язуючий і капітан команди Арслан Екші. - Перший сет був для нас невдалим, але після цього ми почали грати в свою гру. У нас був шанс виграти в чотирьох сетах, але ми допустили кілька помилок, і вони нас спіймали. Ми добре почали тай-брейк, вони відігралися, але ми змогли його виграти. Я радий знову опинитися у фіналі. Я думаю, що ми заслуговуємо на те, щоб бути в Лізі націй, і нам потрібно буде показати це завтра».

Туреччина vs Українаа

Зірковий діагональний збірної Туреччини Адіс Лаґумджія очолив атаку проти українців, набравши 19 очок (13 в атаці, 1 ейсом, 5 на блоці). Догравальникі Бурутай Субасі та Ефе Байрам також зіграли важливу роль у перемозі команди, набравши 14 та 10 очок відповідно.

Капітан української команди, догравальник Олег Плотницький став найкращим бомбардиром у півфіналі Кубка претендентів, покинувши майданчик з 22 очками (19 в атаці, 2 ейсами, 1 на блоці). Діагональний Василь Тупчій набрав 17 очок, а догравальник Ілля Ковальов - ще 14 на користь українців.

Збірна Катару

Граючи вдома, Катар здобув другу перемогу на турнірі в півфіналі, порадувавши своїх уболівальників перемогою над Чилі з рахунком 3:0 (25-21, 25-22, 27-25) у суботу. У своєму першому виступі на Кубку претендентів у 2022 році катарці посіли п'яте місце 

Катар домігся відмінної результативності від свого дуету догравальників в матчі з Чилі: Юсеф Углаф очолив атаку команди з 16 очками (15 в атаці, 1 ейсом), ще 12 набрав Реймі Вадіді (11 в атаці, 1 на блоці).

Катар vs Чилі

«Ми дуже раді вийти у фінал проти Туреччини, - прокоментував Углаф. - У нас були два важких матчі проти Таїланду і Чилі, але, я думаю, ми знали, як використовувати свої подачі. Ми готові до фіналу, і я сподіваюся, що у нас вийде щось хороше».

Чилі також сильно покладався на своїх догравальників у битві з Катаром, і капітан команди Душан Боначич став кращим бомбардиром з 18 очками (16 в атаці, 1 ейсом, 1 на блоці), а Вісенте Паррагуайре додав ще 15 (13 в атаці, 1 ейсом, 1 на блоці).

Катар vs Чилі

У фіналі Кубка претендентів 2023 року відбудеться всього лише друга зустріч між національними збірними Туреччини і Катару. Європейці виграли єдиний на даний момент турнір, обігравши азіатів з рахунком 3:1 у чвертьфіналі останнього турніру в 2022 році.

Поділитися статтею

News