США розгромили чемпіона світу Італію і повернулися у фінал Ліги націй
23.07.2023
США vs Італія

Американці зустрінуться з господарями-поляками в недільному матчі за золоту медаль.

Чоловіча збірна Сполучених Штатів матиме ще один шанс виграти свій перший титул волейбольної Ліги націй в неділю, коли зустрінеться з командою Польщі у фіналі п'ятого сезону змагання в Гданську.

Американці домінували в півфіналі в суботу, не залишивши жодного шансу італійцям. Здобувши перемогу з рахунком 3:0 (25-19, 25-18, 25-19), вони зіграють у матчі за золоту медаль Ліги націй. Він відбудеться в неділю, о 21:00 за київським часом, за участю американців і поляків, які раніше в суботу здолали Японію з рахунком 3-1 (19-25, 28-26, 25-17, 25-21) у першому півфіналі. Раніше, о 18:00 за київським часом, Італія і Японія розіграють бронзу.

США vs Італія

Американські волейболісти братимуть участь в матчі за золоту медаль вже втретє: в 2019 році вони програли росії в другому турі, а в минулому сезоні поступилися олімпійському чемпіону - Франції. Збірна США також завоювала бронзу на першому турнірі в 2018 році.

Діагональний-ветеран Метт Андерсон зіграв значну роль у перемозі американців, набравши 17 очок в матчі з італійцями. 36-річний олімпійський призер продемонстрував всю свою майстерність в атаках, досягнувши неймовірної ефективності в 64%.

США vs Італія

Догравальники Томас Яшке і Торі ДеФалко також опинилися на висоті, набравши в сумі 27 очок. 29-річний Яшке набрав 16 очок, зробивши 12 атак, два блоки і два ейси, в той час як 26-річний ДеФалко додав 11 очок, реалізувавши вісім атак і три блоки.

«Сьогодні ввечері кілька моментів добре спрацювали з нашого боку, - прокоментував Яшке. - Я відчув, що в кінці сетів рахунок став трохи ширше, ніж був насправді. Ми зробили щось наприкінці сетів, і це допомогло нам отримати трохи вільного простору. Ми добре грали в рамках нашої системи і не надто хвилювалися, коли вони грали добре, це було найголовніше. Вони -  відмінна команда, і ми просто щасливі, що змогли здобути перемогу. У фіналі за Польщу будуть вболівати близько 10 000 чоловік, так що це повинен бути хороший матч».

Збірна США

США настільки обмежили атаку італійців, що жоден гравець збірної Італії не зумів набрати двозначних очок у матчі – догравальники Алессандро Мікелетто та Даніеле Лавія були найрезультативнішими гравцями команди чемпіонів світу, набравши дев'ять та вісім очок відповідно.

Збірна США

Домінування американців також було помітним у статистиці матчу: вони перевершили суперників у кількості атак (44 проти 33) та блоків (10 проти 6), крім того, що виграли від більшої кількості помилок суперника (18 проти 13). Водночас, італійці виконали більше ейсів (4 проти 3).

Поділитися статтею

News