12-річна гравчиня румунської збірної Б'янка Куку змагається на чемпіонаті Європи серед дівчат до 17 років
19.07.2023
Б'янка Куку

Вундеркінд з Румунії Б'янка Куку – наймолодша волейболістка, яка грає на цьогорічному чемпіонаті Європи серед дівчат до 17 років.

Б'янка Куку

Найкраща догравальниця румунської збірної народилася 4 грудня 2010 року. Її вважають найперспективнішим талантом Румунії у волейболі. Хоча дівчинці ще не виповнилося 13 років, вона вже була членом команди на європейських відбіркових турнірах, що проходили на початку цього року, де зазвичай ставала найкращим бомбардиром своєї команди. У 2022 році Куку виграла зі своїм клубом «мінічемпіонат», і була визнана в ньому найкращим гравцем сезону.

Б'янка Куку

Маючи зріст 182 см, Б’янка продемонструвала вражаючий рівень гри, виступаючи за збірну Румунії, яка здобула свою першу і єдину перемогу на континентальному турнірі в Бекешчабі, обійшовши приймаючу країну Угорщину на тай-брейку. 

Б'янка Куку

В цьому матчі Куку набрала 16 очок. За її словами, любов до спорту вона успадкувала від своєї матері. Напевно, в найближчі роки Б'янка здобуде ще багато перемог, тож буде цікаво спостерігати за її успіхами.

Поділитися статтею

News