Здобувши перемогу над США, Туреччина вийшла в фінал Ліги націй
16.07.2023
Туреччина vs США

У ніч на понеділок туркені боротимуться за золото зі збірною Китаю.
 
Туреччину відділяє від найбільшого в історії успіху на міжнародному рівні одна перемога, оскільки вона забезпечила собі місце в матчі за золоту медаль волейбольної Ліги націй-2023, який відбудеться в понеділок в Арлінгтоні (США).

Туреччина vs США

Збірна Туреччини вийде на вирішальний поєдинок з Китаєм, сповнена впевненості після того, як їй вдалося здолати діючих олімпійських чемпіонок і приймаючу країну США з рахунком 3:1 (25-21, 25-14, 24-26, 27-25).

У фіналі Туреччина зустрінеться з Китаєм, який у першому півфіналі обіграв Польщу з рахунком 3:0 (25-18, 25-23, 25-23). Матч за золоту медаль в Арлінгтоні розпочнеться в понеділок о 1:30 за київським часом, в той час як матч за бронзову медаль між США і Польщею почнеться в неділю, о 22:00.

Туреччина vs США

Турецькі волейболістки здобули срібло і бронзу у Лігах націй 2018 та 2021 року відповідно, і це є їхнім найбільш значущим результатом на міжнародному рівні, разом з парою срібних медалей, завойованих на чемпіонатах Європи 2003 та 2019 року. У разі перемоги Туреччина також стала б третьою країною, яка виграла Лігу націй серед жінок, приєднавшись до США (2018, 2019 та 2021) та Італії (2022).

Туреччина vs США

Новачок в Лізі націй Мелісса Варгас зіграла ключову роль у перемозі туркень над американками, ставши найкращим бомбардиром матчу з 23 очками (20 в атаці, 2 на блоці, 1 ейсом).

Зіркова діагональна Ебрар Каракурт грала на позиції догравальниці, так само, як і в чвертьфіналі проти Італії, і знову чудово виступила, набравши 15 очок (11 в атаці, 3 на блоці, 1 ейсом). Також важливу роль в успіху Туреччини зіграли центральна блокуюча Зехра Гюнеш, яка заробила 13 очок (7 в атаці, 6 на блоці), включаючи переможне, і ліберо Гізем Орге, яка виконала 16 захисних ударів.

Туреччина vs США

«Виграти цей матч було так важко для нас, тому що американки були вдома, - розмірковувала Гюнеш. - Вони грали дуже добре, але сьогодні ми виступили просто дивовижно. Ми знали, що у них багато досвіду і здобутих перемог, і що вони можуть відігратися, але ми трималися стійко. Ми дуже раді цій перемозі і тому, що вийшли у фінал».

Догравальниця-новачок Халія Ланьє стала найкращим бомбардиром збірної США, набравши 18 очок (16 в атаці, 1 на блоці, 1 ейсом), олімпійська чемпіонка Андреа Дрюс заробила 14 (12 в атаці, 2 на блоці). Догравальниця Алі Франтті також чудово зіграла, вийшовши з лави запасних у третьому сеті і набравши 12 очок (всі в атаці).

Туреччина vs США

Американки допустили більше помилок (31 проти 19) і це зіграло важливу роль, оскільки команди були дуже близькими за іншими показниками: кожна сторона зробила по 50 атак, і хоча туркені краще зіграли в блокуванні (18 проти 14), американки зробили більше ейсів (3 проти 2).

Туреччина vs США

Для американської збірної перемога над Польщею у матчі за бронзу означатиме не тільки те, що вони піднімуться на п'єдестал пошани перед своїми вболівальниками, а й те, що вони стануть першою командою в Лізі націй, чоловічій або жіночій, яка завоювала медалі в чотирьох з п'яти сезонів.

Поділитися статтею

News