Китай блискуче здолав Польщу і вперше вийшов у фінал Ліги націй
16.07.2023
Збірна Китаю

Жіноча збірна Китаю здолала найкращу команду попереднього етапу і в понеділок зіграє за своє перше золото волейбольної Ліги націй в Арлінгтоні (США).

Зазнавши поразки у півфіналах у 2018 та 2019 роках, китайські волейболістки нарешті подолали цю стадію турніру в неділю, здолавши Польщу з рахунком 3:0 (25-18, 25-23, 25-23) у першому півфіналі.

Китай vs Польща

Склад учасників медальних матчів в Арлінгтоні визначився після завершення другого півфіналу між США і Туреччиною, який також відбувся в неділю, о 3:30 за київським часом. Переможець – збірна Туреччини - зіграє з Китаєм за золото в понеділок о 1:30 за київським часом, в той час як американки зустрінуться з командою Польщі в матчі за бронзу, що почнеться сьогодні, о 22:00.

Китай став третьою країною, яка зуміла здолати Польщу в Лізі націй-2023: полячки посіли 1-ше місце за результатами попереднього етапу, де одержали 10  перемог в 12 матчах (програли вони лише Нідерландам та США). В чвертьфіналі гравчині з Польщі вибили зі змагань Німеччину.

Китай vs Польща

Китаянки, які завершили попередній етап на 5 місці, вибили Бразилію в чвертьфіналі і вже забезпечили собі кращий результат в історії Ліги націй, поліпшивши свої результати в порівнянні з бронзовими медалями, завойованими ними в 2018 і 2019 роках. Тепер вони намагатимуться стати третьою збірною, яка виграла змагання серед жінок.

Кілька гравчинь зіграли важливу роль в успіху Китаю, але головною зіркою знову стала 23-річна догравальниця Лі Іньїн. Вона не дуже гарно стартувала, набравши лише 2 очки в першому сеті, але покращила свою гру протягом матчу і заробила за гру 14 очок (13 в атаці, 1 на блоці), включаючи переможне.

Китай vs Польща

Також головні ролі в атаці китайської збірної зіграли Юань Сіньюе і Ван Юньлу. Капітан команди та центральна блокуюча набрала 13 очок (10 в атаці, 2 на блоці, 1 ейсом), так само як 27-річна догравальниця, яка приєдналася до збірної минулого року і також заробила 13 очок (11 в атаці, 2 на блоці).

«Ми дуже схвильовані сьогоднішньою перемогою, - прокоментувала Юань. - Я відчуваю, що в цьому сезоні Ліги націй ми дійсно граємо як команда, всі підтримують і прикривають один одного. Це стало для нас ключовим елементом. Ми з нетерпінням чекаємо фіналу, будемо зберігати концентрацію і готуватися до нього».

Китай vs Польща

У перших двох сетах півфіналу ліберо Ван Менцзе також чудово зіграла, виконавши 10 прийомів складних подач, багато з яких припали на критичні моменти матчу.

Найкращою бомбардиркою матчу стала зіркова польська діагональна Магдалена Стисяк, яка набрала 15 очок, всі в атаці. Капітан команди і центральна блокуюча Агнешка Корнелюк також чудово зіграла, заробивши 13 очок (9 в атаці, 2 на блоці, 2 ейсами).

Китай vs Польща

Китай за матч допустив всього 8 помилок, в той час як Польща - 20. Переможці трохи краще зіграли в атаці (48 проти 47) і блокуванні (6 проти 5), але поступилися суперницям в ейсах (4 проти 1).

Для Польщі поєдинок, що відбудеться сьогодні ввечері, може принести вражаючу медаль у Лізі націй. Полячки вперше вийшли у фінальний етап змагання у 2023 році і пройшли в ньому до півфіналу.

Поділитися статтею

News