Польща першою пройшла до півфіналу Ліги націй-2023
13.07.2023
Збірна Польщі

Найкраща команда попереднього етапу здобула перемогу над Німеччиною з рахунком 3:1 в Арлінгтоні і вперше в історії вийшла в півфінал.

Жіноча збірна Польщі, яка зайняла перше місце на попередньому етапі волейбольної Ліги націй 2023, першою пройшла у півфінал змагання в Арлінгтоні у четвер.

Граючі в чвертьфінальному матчі, збірна Польщі зберегла ту ж форму, яка дозволила їй здобути 10 перемог на попередньому етапі і забезпечила собі перемогу над Німеччиною з рахунком 3:1 (25-12, 21-25, 25-21, 26-24).

Польща vs Німеччина

Тепер полячкам потрібно дочекатися переможця чвертьфіналу між Бразилією і Китаєм, з яким вони зіткнуться в півфіналі. Півфінали Ліги націй-2023 пройдуть в неділю, за день до матчів за медалі.

Перемога над Німеччиною також дозволила волейболісткам Польщі показати свій найкращий результат за всю історію Ліги націй. Збірна Польщі виступала у всіх чотирьох попередніх турнірах, була 9-ою у 2018 році, 5-ою у 2019-му, 11-ою у 2021-му та 13-ою у 2022-му.

Польща vs Німеччина

Магдалена Стисяк і Олівія Ружанські зіграли головну роль в атаці Польщі в останньому матчі, кожна з них набрала по 18 очок. В той час як діагональна Стисяк реалізувала  17 атак і 1 ейс, догравальниця Ружанські виконала 16 атак, 1 блок і 1 ейс.

«Почуття, які ми відчуваємо зараз, - це щось неймовірне, - сказала Стисяк після матчу. - Я дійсно вірю в свою команду, і мені подобається атмосфера, яка у нас панує. Нам довелося дуже багато попрацювати, щоб вийти в півфінал. Незалежно від того, з ким ми будемо боротися, нам потрібно зосередитися на собі. Для нас це чудовий результат - увійти до чотирьох найкращих команд Ліги націй, але я впевнена, що ми все ще можемо забратися вище».

Також у перемозі Польщі важливу роль зіграли догравальниця Мартіна Лукашик, яка набрала 15 очок (всі в атаці), і центральна блокуюча Йоанна Пачак, яка вийшла з лави запасних і набрала 9 очок, шість з них блоками, включаючи переможне.

Польща vs Німеччина

Найкращим бомбрадиром матчу стала німецька зіркова догравальниця Ханна Ортман, яка заробила 22 очка (21 в атаці, 1 ейсом), і ще три німецькі гравчині набрали двозначну кількість очок: догравальниця Ліна Альсмайер (15), центральна блокуюча Камілла Вайтцель (13) і діагональна Лена Стігрот (10).

Польща дуже сильно виступила у чвертьфіналі, оскільки, крім того, що вона перевершила Німеччину в атаці (64 проти 57) і блокуванні (10 проти 5), вона також допустила менше помилок, ніж суперниці (14 проти 21). Збірна Німеччини краще зіграла на подачі, зробивши 6 ейсів проти 2 у полячок.

Чвертьфінали Ліги націй 2023 продовжилися в четвер о 03:30 за київським часом матчем США, що посіли 2-ге місце на попередньому етапі, з Японією, що посіла 7-ме. У цій зустрічі сильнішими виявилися американки.

Інші два чвертьфінали також відбудуться в четвер, але в вечері: Бразилія, яка посіла 4-те місце, зіграє з Китаєм, який посів 5-те, о 18:30 за київським часом, а Туреччина, яка посіла 3-те, зіткнеться з Італією, яка посіла 6-те, о 22:00.

Поділитися статтею

News