Матчі Польщі проти Німеччини і США проти Японії відкриють фінальний етап жіночої Ліги націй
12.07.2023
Збірна Польщі

Перші чвертьфінальні матчі відбудуться в четвер в Арлінгтоні.

Перші два півфіналісти волейбольної Ліги націй-2023 стануть відомими в четвер, коли вісім жіночих збірних, які показали кращі результати на попередньому етапі, розпочнуть боротьбу за чемпіонський титул у п'ятій Лізі націй в Арлінгтоні (США).

У перший день фінального етапу в Техасі, 13 липня, відбудуться всі чвертьфінальні поєдинки: спочатку Польща зустрінеться з Німеччиною о 0:00 за київським часом, а США приймуть Японію о 3:30.

Інші 2 чвертьфінали пройдуть пізніше: Бразилія зіграє з Китаєм о 18:30, а Туреччина зіткнеться з Італією о 22:00 за київським часом. Півфінали і матч за бронзову медаль пройдуть в неділю, а фінал – в понеділок.

Переможці чвертьфіналу між Польщею та Німеччиною зустрінуться з Бразилією або Китаєм, а команда, яка зуміє здобути перемогу в поєдинку між США і Японією, зіграє проти Туреччини або Італії.

Збірна Польщі

Польща, яка посіла перше місце на попередньому етапі з 10-ма перемогами в 12 матчах, вдруге виходить у фінал Ліги націй. В 2019 році вона фінішувала п'ятою, тож у разі перемоги в чвертьфіналі польські волейболістки зможуть вперше посісти місце в четвірці лідерів.

В даний час збірна Польщі займає 7-ме місце у світовому рейтингу Міжнародної федерації волейболу, протягом попереднього етапу вона грала без зіркової зв’язуючої Йоанни Волош, і у фіналі вона також залишиться без свого капітана. Команді, яку тренує Стефано Лаваріні, такого успіху в Лізі націй-2023 допомогли досягти діагональна Магдалена Стисяк та центральна блокуюча Агнешка Корнелюк.

«Ми виходимо у фінал з хорошим настроєм, - прокоментувала Стисяк. - Ми знаємо, що матч з Німеччиною буде непростим, але ми викладемося на всі 100% і спробуємо здобути перемогу. У нас є конкретна мета, яку ми хочемо досягти у фіналі, і ми зробимо все, щоб виграти цей матч і всі наступні. Попередній етап показав, що ми можемо перемогти кого завгодно, і ми будемо наполегливо боротися, щоб зробити це й тут, в Арлінгтоні».

Збірна Німеччини

Німеччина зайняла 8-ме місце на попередньому етапі з 7 перемогами і вперше побореться в фіналі Ліги націй. Однак збірна зіткнулася з деякими труднощами у другій половині попереднього етапу, вигравши лише 2 з останніх 6 матчів і завершивши його програшами в 3-ох матчах поспіль.

Догравальниця Ханна Ортман стане ключовим гравцем команди у матчі з Польщею, оскільки вона здатна вести команду в атаці, в той час як зв’язуюча Піа Кестнер і ліберо Анна Погані також зіграють важливу роль в поєдинку.

«Збірна Польщі явно сильніше нас, але її гравчині нас дуже поважають, і ми хочемо це використати, - сказав тренер Вітал Хейнен. - Ми дуже добре грали на попередньому етапі і розвивалися з кожним тижнем. Гравчині вірять у команду, і це робить нас сильними».

4 з останніх 5 матчів між Польщею та Німеччиною тривали 5 сетів, причому Польща виграла останні 3 гри, в тому числі одну на попередньому етапі Ліги націй-2023.

Збірна США

Приймаюча країна США, що посіла 2-ге місце за результатами попереднього етапу, буде розраховувати на підтримку своїх вболівальників в матчі з Японією. Діючі олімпійські чемпіони виграли 10 зі 12 матчів і завершили свій шлях на попередньому етапі 4-ма перемогами в останніх 5 матчах.

Головний тренер американок Карч Кірай змінив склад збірної на попередньому етапі та знайшов нових перспективних молодих гравчинь, які могли б приєднатися до основного складу команди. Це догравальниця Ейвері Скіннер, ліберо Морган Хенц та центральна блокуюча Асія О'ніл. Він також може розраховувати на легендарну Джордан Ларсон, яка повернулася в збірну вперше після Олімпійських ігор в Токіо і не грала в попередньому етапі.

Збірна Японії

Японія посіла 7-ме місце на попередньому етапі, здобувши 7 перемог в 12 матчах. Японки почали впевнено, здобувши 3 перемоги вдома в Нагої, але втратили кілька позицій через 2 поразки в останніх 3-ох матчах у Бангкоку.

Міцний зв'язок між догравальницею Саріною Кога та зв’язуючою Нанамі Секі дуже допоміг команді протягом попереднього етапу, тож Японія буде розраховувати на нього й в матчі проти США.

Японія здобула, мабуть, свою найважливішу перемогу на попередньому етапі, обігравши олімпійських чемпіонок зі збірної США на тай-брейку. Загалом США, однак, виграли 3 з останніх 5 зустрічей з Японією.

Поділитися статтею

News