Франція, Бельгія та Італія здобули перемоги в перший день чемпіонату ЗЄВЗА до 19 років
02.07.2023
ЗЄВЗА Італія

Національні збірні Франції, Бельгії та Італії здобули перемоги у своїх матчах у перший день міжнародного турніру Західноєвропейської волейбольної зональної асоціації серед юнаків до 19 років, який триватиме до 5 липня.

Франція

Франція обіграла Німеччину з рахунком 3: 2 (23-25, 27-25, 21-25, 25-20, 15-8) в першому матчі групи А. Матч був наполегливим, прагнення швидко здобути очки призводило команди до помилок в атаці і, перш за все, в прийомі, як визнав наприкінці гри тренер збірної Франції Сліман Бельмаді: 

«Цей тріумф був хорошим початком турніру, оскільки у Німеччини хороша команда, з гарними гравцями, тоді як наші волейболісти ще дуже молоді і допустили багато помилок, особливо при подачі. Поки що занадто рано оцінювати цінність цієї перемоги, тому що нам не вистачає узгодженості, але ми разом лише два тижні, а отже, це те, що нам потрібно вдосконалити з часом», - сказав капітан збірної Франції Матіс Хенно, який став найкращим бомбардиром, набравши 22 очки.

Фелікс Бауманн записав на свій рахунок 18 очок у складі збірної Німеччини.

Бельгія

Матч між Португалією та Бельгією був зовсім іншою історією. Господарі почали краще, та тиснули на  подачі і в  атаці, намагаючись виграти перший сет. Однак бельгійці, виправивши проблеми, які вони продемонстрували раніше в матчі, зробили ставку на габарити і фізичну майстерність своїх гравців. Гра закінчилася з рахунком 1-3 (25-21, 21-25, 18-25, 18-25) на користь бельгійців.

«Ми добре почали гру, чинячи великий тиск, і результатом цього стала перемога в першому сеті. Згодом цей тиск чинився не настільки ефективно, ми допускали помилки, і Бельгія почала відчувати себе більш комфортно і завойовувати все більше впевненості», - підкреслив Діогу Роса, тренер господарів майданчику. 

Найкращим бомбардиром став Рафаель Пінто, який набрав 17 очок, за ним слідують бельгійці Еліот де Влішхаувер і Берре Ван Лооверен, які набрали по 16 у кожного.

Італія

Італія та Нідерланди завершили перший змагальний день, і італійці продемонстрували, чому їх вважають фаворитами турніру, негайно взявши на себе лідерство в групі В. Вони були надійними в блоці і дуже сильними в атаці, і показали, чому домінували в останніх континентальних змаганнях вікових груп. Перемога над голландцями 3:0 (25-13, 25-17, 25-15) вивела італійців на вершину турнірної таблиці.

Поділитися статтею

News