Тревор Клевено – непомітний стрижень, на якому тримається збірна Франції
01.07.2023
Тревор Клевено

Послідовні, надійні та часом тріумфальні виступи Тревора Клевено роблять його цінним активом Франції.

Спортсмену важко виділитися в команді суперзірок, але для діючої олімпійської чемпіонки і переможниці Ліги націй – збірної Франції Тревор Клевено - це стрижень, на якому тримається вся командна стратегія.

Тревор Клевено

29-річний догравальник, можливо, не володіє шиком Жені Гребеннікова, талантом Ервіна Н’Ґапета або натиском Жана Патрі, але він сильний гравець, який чудово і ефективно грає в захисті та атаці, і в кожному матчі викладається на всі 100%.

Тревор народився в Руаяні, приморському курортному містечку на південному заході Франції. Волейбол був невід'ємною частиною його виховання завдяки його батькові Алену, який виступав за збірну Франції в 80-х роках та прищепив своєму синові любов до цієї гри. Таким чином, Тревор виріс із чудовим досвідом, який допоміг сформувати його кар'єру.

Тревор Клевено

Свою першу міжнародну медаль він виграв у 2011 році, коли Франція посіла друге місце після Сербії на юнацькому чемпіонаті Європи у Туреччині. У 2013 році він повернувся до Туреччини на Середземноморські ігри, де допоміг Франції здобути бронзу.

Два роки потому Тревор та збірна Франції завоювали три медалі Світової ліги – золоту у 2015 та 2017 роках та бронзову у 2016 році.

Тревор Клевено

У наступні сезони збірна Франції показала, що є однією з найсильніших команд у світі, завоювавши бронзу на чемпіонаті світу 2021 року та золоті медалі на Олімпійських іграх 2020 року в Токіо та на чемпіонаті світу 2022 року, причому Тревор зіграв не останню роль в успіху своєї команди. Його зусилля помітили і він був включений до складу «команди мрії» волейбольної Ліги націй-2022 як найкращий догравальник.

Французький  волейболіст докладає величезних зусиль і досягає успіху, просто не в найпомітніших місцях. Багато років він допомагав своїм товаришам по команді досягти досконалості, довівши свою цінність на даному етапі.

Тревор Клевено

На клубному рівні він розпочав свою професійну кар'єру в «Тулузі», де провів чотири сезони, граючи з 2012 по 2016 рік, і був визнаний найкращим приймачем у чемпіонаті Франції 2015 року. Потім він провів п'ять сезонів в Італії, виступаючи за клуби з П'яченци та Мілану.

Тревор Клевено

Його нинішнім клубом є «Ястшембський Венґель», з яким він виграв Суперкубки Польщі (2021 та 2022) та чемпіонат Польщі цього сезону разом зі своїми співвітчизниками Бенжаміном Тоньютті та Стефаном Буає.

Тревор Клевено

Тревор блискуче виділяється, але не як суперзірка, а як командний гравець, що робить його більш цінним активом у команді. Тож буде цікаво спостерігати за виступами Тревора та його товаришів по команді, коли вони робитимуть свій останній ривок, щоб потрапити у «Фінал восьми», граючі в Анахаймі (США). 5 липня, о 2:30 за київським часом, Франція зіграє проти Ірану, потім, 8 липня о 1:30, зустрінеться з Сербією, зіткнеться з США 9 липня о 8:30 і з Німеччиною 10 липня о 3:00.

Поділитися статтею

News