Аргентина одержала впевнену перемогу над Францією в Орлеані
22.06.2023
Аргентина vs Франція

Діючі чемпіони Ліги націй почали домашній турнір з поразки, тоді як Аргентина здобула четверту перемогу.

Діючий олімпійський чемпіон та переможець волейбольної Ліги націй Франція розпочала свій домашній турнір в Орлеані з поразки. У матчі групи 3 в середу бронзовий призер Олімпійських ігор Аргентина здобула перемогу з рахунком 3:1 (22-25, 26-24, 25-21, 25-20), оговтавшись після поразки від Словенії у вівторок. Наразі чоловіча збірна Аргентини має 4 перемоги та 2 поразки, та посідає в поточній таблиці 5-те місце з 12 очками. Франція опустилася на 13-те місце з однією перемогою, 4 поразками і трьома очками.

Аргентина vs Франція

Догравальник збірної Аргентини Лусіано Палонскі і центральний блокуючий Агустін Лосер стали найкращими бомбардирами матчу, набравши по 16 очок кожен. Лосер зробив 5 блоків і досяг вражаючих 73% успіху в атаці, в той час як Палонскі зробив 3 ейса і здобув останнє очко матчу. Фактично, Франція перевершила Аргентину в атаці, але цього було недостатньо, щоб компенсувати велику кількість помилок, допущених господарями майданчику. Їх найкращими бомбардирами стали діагональний Стефан Буайе та догравальник Кевін Тійі, які набрали 14 та 13 очок відповідно, всі в атаці.

Аргентина vs Франція

В напруженому першому сеті перевага переходила з рук в руки, але розрив між командами не перевищував 2 очок, поки Франція не відірвалася за рахунку 19-22. Тійі лідирував в атаці французів по ходу сету, але в підсумку вирішальне очко здобув Буайе, закінчивши сет за рахунку 22-25. 

Другий сет був ще більш напруженим. Цього разу жодна команда не зуміла здобути перевагу більше ніж в 2 очки, тож сет закінчився в овертаймі. Лосер зіграв у ньому ключову роль, а догравальник Лусіано Вісентін заробив останнє очко, завершивши сет з рахунком 26-24.

Аргентина vs Франція

За рахунку 7-7 в третьому сеті Аргентина заробила 5 очок поспіль і не втратила перевагу до самого кінця. Очолювана Пабло Кукарцевим, збірна Аргентини зуміла стримати натиск суперників і утримати лідерство. На другому сет-пойнті Аргентини Тімоте Карл вийшов на заміну, щоб зробити подачу, але відправив м'яч у сітку, віддавши сет аргентинцям з рахунком 25-21. 

Збірна Франції з усіх сил намагалася не відставати від суперників у четвертому сеті. Господарі зрівняли рахунок до 8-8, але потім сильна серія подач Палонскі, що включала 2 ейси, завдала французьким волейболістам удар, від якого вони вже не змогли оговтатися. Палонскі також чудово зіграв в атаці і привів Аргентину до перемоги з рахунком 25-20.

Аргентина vs Франція

«Протягом першого тижня ми дійсно чудово виступили, але вчорашня поразка трохи збила наш темп. Однак сьогодні ми чудово зіграли проти Франції, дійсно сильної команди, - сказав Лусіано Палонскі після матчу. - Особливо для мене це було важливо, тому що я грав тут останні три роки, і я отримую велику мотивацію кожного разу, коли граю у Франції. Я радий, що ми виграли, і ми продовжуємо вдосконалюватися в Лізі націй».

Обидві команди знову гратимуть у п'ятницю. Аргентина зустрінеться з Болгарією о 17:30 за київським часом, а Франція прийме Кубу о 22:00.

Словенія vs Франція

У попередньому матчі в середу в Орлеані Словенія розгромила Канаду з рахунком 3:0 (25-23, 25-22, 25-14), перегравши її за всіма показниками, а найкращим бомбардиром матчу став Рок Мозіч, який набрав 19 очок, включаючи 2 ейси і блок. Збірна Сербії посідає 3-те місце в таблиці з 5 перемогами, однією поразкою і 15 очками, поступаючись США за співвідношенням сетів.

Поділитися статтею

News