США відігралися у матчі проти Сербії і здобули перемогу
21.06.2023
США vs Сербія

Американці зібралися після поразки в першому сеті і здобули свою четверту перемогу в п'яти матчах волейбольної Ліги націй-2023.

Збірна США чудово розпочала другий тиждень у Лізі націй, здолавши Сербію у вівторок у нідерландському Роттердамі.

США vs Сербія

У другому матчі дня в групі 3 Сербія відмінно почала матч і виграла перший сет, але збірна США зібралася, перехопила ініціативу і здобула впевнену перемогу з рахунком 3:1 (22-25, 25-19, 25-19, 25-21).

Четверта перемога в п'яти матчах Ліги націй-2023 вивела американців на друге місце в турнірній таблиці (12 очок), вони поступаються лише непереможеному лідеру - Японії. Сербія опустилася на 9-те місце (2 перемоги, 6 очок), опинившись за межами зони кваліфікації до фіналу Ліги націй.

США vs Сербія

Вирішальну роль в перемозі США зіграв той факт, що цілих 4 гравця збірної, на чолі із зв’язуючим Мікою Крістенсоном, набрали двозначну кількість очок, що завадило сербській грі в обороні.

Найкращим бомбардиром збірної США став догравальник Торі ДеФалко, який набрав 17 очок (14 в атаці, 2 ейсами, 1 на блоці). За ним слідують досвідчений діагональний Метт Андерсон, який заробив 16 очок (10 в атаці, 2 ейсами, 4 на блоці), і догравальник Аарон Рассел, який набрав ще 15 (13 в атаці, 2 ейсами).

США vs Сербія

«Всі вони справжні звірі, всі вони неймовірні нападники, - сказав Крістенсон про своїх діагональних і догравальників. -У цій команді немає гравців, які не заслужили місця в ній, оскільки всі вони можуть кинути м'яч через один, два або три блоки. Я думаю, ми грали чудово, навіть у першому сеті. Ми повинні віддати належне Сербії за гру в першому сеті. Вони продемонстрували в ньому чудову гру».

Два центральних блокуючих збірної США також відіграли активну роль в перемозі команди: Джеффрі Джендрік набрав 10 очок (всі в атаці), а Девід Сміт заробив ще 9, зробивши рекордні для матчу 6 блоків.

США vs Сербія

Найкращим бомбардиром став сербський діагональний Дражен Лубурич, який набрав 19 очок (16 в атаці, 3 ейсами). Також двозначну кількість очок серед гравців збірної Сербії заробив центральний блокуючий Петар Крсмановіч, який набрав 11 очок (8 в атаці, 1 ейсом, 2 на блоці).

Американці краще проявили себе в трьох статистичних категоріях: в атаці (50 проти 45), у блокуванні (11 проти 4) і у використанні помилок суперників (30 проти 29). Обидві команди зробили по 6 ейсів.

Іран vs Німеччина

Раніше у вівторок Іран здобув другу перемогу в Лізі націй-2023 і піднявся на 8-ме місце. Іранські волейболісти здолали гравців збірної Німеччини, яка посідає 14-те місце, з рахунком 3:0 (25-23, 26-24, 25-16).

Іран vs Німеччина

Найкращим бомбардиром матчу став іранський діагональний Амін Есмаїлнежад, який набрав 16 очок, за ним слідує догравальник Мортеза Шаріфі, який заробив 11. Найкращим бомбардиром збірної Німеччини став догравальник і капітан Моріц Райхерт, який також набрав 11 очок.

Іран vs Німеччина

У другий день Ліги націй в Роттердамі відбудуться три матчі: Іран та Італія зустрінуться о 14:00 за київським часом, США і Китай зіткнуться о 17:30, а останній матч середи між Німеччиною і Польщею почнеться о 21:00.

Поділитися статтею

News