Жіноча збірна Польщі перемогла Китай з розгромним рахунком
17.06.2023
Польща vs Китай

Магдалена Стисяк набрала 20 очок і допомогла своїй команді повернутися на вершину турнірної таблиці.

Лише через день після того, як жіноча збірна Польщі зазнала своєї першої поразки в Лізі націй з волейболу 2023 року і втратила лідируючу позицію в поточному турнірній таблиці через непереможний Китай, вона відігралася найкращим чином, щоб особисто компенсувати азіатській команді свою першу поразку на турнірі і повернути собі верхню сходинку таблиці. Польська діагональна Магдалена Стисяк привела команду до приголомшливої перемоги з рахунком 3:0 (25-20, 25-23, 25-22) над господарями турніру в Гонконзі в суботу, завдяки чому європейська команда з 7 перемогами, однією поразкою і 20 очками випередила Китай, що посів друге місце з 6 перемогами, однією поразкою і 17 очками.

Польща vs Китай

Стисяк набрала 19 очок в атаці, демонструючи 54% успішності, і зробила ейс, загалом здобувши рекордні для цього матчу 20 очок. Догравальниця Мартіна Лукасік додала ще 13, включаючи три очки на блоці. Дві волейболістки збірної Китаю, діагональна Гун Сяньюя і догравальниця Лі Іньїн, також фінішували з 13 очками кожна.

Після дуже конкурентного початку першого сету, за рахунку 9:9, Польща поступово почала відриватися. Очолювані Стисяк в атаці, європейки збільшили свою перевагу до шести очок, перш ніж Моніка Галовська, що вийшла на заміну, завершила сет атакуючим ударом з рахунком 25:20. Польща також контролювала хід більшої частини другого сету. Китай, що відставав на 5 очок (8:3), відігрався, зрівнявши рахунок (9:9), знову відстав (17:13), і зрівняв рахунок (20: 20), але так і не зміг вийти вперед. Цього разу Стисяк своїм потужний ударом завершила сет з рахунком 25:23 на користь Польщі. Натхненний домашніми вболівальниками, Китай спробував відігратися в третьому сеті і зумів нарешті вирватися вперед (10:7), але його перевага була негайно зведена нанівець: Польща відновила контроль над рахунком, набравши чотири очки поспіль. Польські гравчині зберігали свій темп, збільшуючи відрив від суперниць, а фінальну крапку в матчі поставила Олівія Розанські, яка вийшла на заміну і закрила сет з рахунком 25-22.

Польща vs Китай

«Ми знали, що Китай - справді хороша команда, - сказала Розанські після гри. - Вчора нам було трохи сумно, тому що ми програли. Але ми впевнені в своїй команді і можемо грати проти кращих з кращих. Тож ми просто забули про вчорашній матч і знову розпочали нову главу. Кожна перемога важлива для нас, тому що ми хочемо вигравати всі матчі, і цей, безумовно, зміцнює нашу впевненість, так що ми дійсно щасливі».

Польща vs Китай

Китай завершить свій домашній турнір в Гонконзі матчем проти діючих чемпіонів Італії в неділю о 15:30 за київським часом, тоді як Польща вже закінчила свій виступ тут і після 10-денної перерви продовжить грати в корейському місті Сувон на третьому змагальному тижні. Її наступним матчем стане поєдинок проти діючих олімпійських чемпіонів США. Він відбудеться 28 червня о 09:30 за київським часом.

Домініканська Республіка vs Канада

Раніше в суботу у Гонконгу пройшли два захоплюючі п'ятисетові матчі. У першому Домініканській Республіці вдалося здобути  перемогу над Канадою з рахунком 3-2 (22-25, 25-13, 25-17, 23-25, 15-10), що дозволило домініканкам піднятися на 10-е місце з 3 перемогами, 4 поразками і сімома очками. Таким чином, зараз вони знаходяться трохи нижче північноамериканок, які мають на рахунку 3 перемоги, 5 поразок і 10 очок. Домініканки продемонстрували чудове блокування під час матчу, тоді як центральна блокуюча Жинейрі Мартінес реалізувала цілих сім з 20 блоків команди. Догравальниця Йонкайри Пена очолила канадську команду, набравши загалом 20 очок, тоді як капітан Алекса Грей набрала 21 очко.

Домініканська Республіка

Також знадобилося п'ять сетів, включаючи тривалий тай-брейк, щоб визначити переможця матчу між Нідерландами та Італією. Перемога з рахунком 3-2 (22-25, 25-22, 25-20, 18-25, 19-17) дозволила діючим чемпіонам піднятися на восьме місце з 4 перемогами, 3 поразками і 10 очками. Голландки займають 13-е місце з однією перемогою, 6 поразками і п'ятьма очками. Догравальниця і капітан збірної Італії Міріам Сілла набрала в матчі 26 очок, в той час як діагональна Сільвія Нвакалор додала ще 23. Блокуюча Анна Данезі справила враження п'ятьма з 13 непробивних блоків команди в матчі. Ніка Даалдероп стала найкращою бомбардиркою збірної Нідерландів, набравши 22 очки.

Нідерланди vs Італія

Турнір волейбольної Ліги націй триває в Бразилії. В суботній програмі групи 4 представлені матчі між Німеччиною та приймаючою Бразилією о 20:00 за київським часом, між Японією та США о 23:30 та між Сербією й Хорватією о 23:00.
 

Поділитися статтею

News