Японія перервала безпрограшну серію США у Лізі націй-2023
18.06.2023
Збірна Японії

Юна догравальниця збірної Японії Юкіко Вада здобула у матчі 32 очки та допомогла своїй команді обіграти останню непереможену команду на турнірі

Японія завершила свою участь у другому тижні волейбольної Ліги націй 2023 року перемогою над США, здобутою на тай-брейку в Бразилії в суботу.

Японія vs США

Японки були сильнішими в п'ятому сеті і забезпечили собі перемогу з рахунком 3-2 (23-25, 25-23, 25-19, 23-25, 15-6) над олімпійськими чемпіонками у напруженному протистоянні, що відбувалося  на стадіоні «Нілсон Нельсон» в столиці Бразилії.

Завдяки цій перемозі команда Японії наразі посідає шосте місце у Лізі націй з п'ятьма перемогами та 16 очками. Американки могли закінчити день на другому місці, але опустилися на четверте з шістьма перемогами та 16 очками.

Японія vs США

Головним героєм протистояння з американками, безсумнівно, стала діагональна Юкіко Вада. 21-річна волейболістка, яка набрала 22 очки в перших семи матчах Ліги націй-2023, показала, мабуть, найкращу результативність у своїй кар'єрі, здобувши для своєї команди приголомшливі 32 очки (28 в атаці, одне ейсом і три на блоці).

«Я просто намагалася залишатися агресивною і не боятися їхнього блоку, - сказала вона після матчу. - Перед цим у нас було кілька досить важких матчів. Ми провели зустріч з гравцями і сказали один одному, що повинні продовжувати боротися за кожне очко. Ми ще не вигравали тай-брейк у Лізі націй, але зробили це сьогодні, тому я думаю, що нам потрібно зберегти той самий настрій на третій тиждень».

Японія vs США

Японський дует догравальниць у складі Маю Ісікави і Саріни Кога також зіграв велику роль у перемозі команди: 23-річна Ісікава набрала 19 очок (16 в атаці, два ейсами, одне на блоці), а капітан команди Кога додала ще 12, і все це за рахунок успішних атак.

Збірна Сполучених Штатів, в стартовому складі якої цього разу не було зв’язуючої Майки Хенкок, діагональної Джордан Томпсон або центральної блокуючої Хейлі Вашингтон, мала в запасі нападницю Халію Ланьє, яка стала найкращою бомбардиркою з 20 очками (15 в атаці, два ейсами, три на блоці). Діагональна Даніель Каттіно також добилася хороших результатів, набравши 18 очок (17 в атаці, одне на блоці).

Японія vs США

Більша кількість помилок, допущених американками (29 проти 19), виявилася головним фактором перемоги японських волейболісток, оскільки результати команд за всіма іншими параметрами були однаковими: японки набрали більше очок за рахунок атак (69 проти 65) та ейсів (п'ять проти трьох), а олімпійські чемпіонки домінували в блокуванні (11 проти восьми).

Збірна Бразилії

У першому матчі дня в Бразиліа господарі турніру здобули свою третю домашню перемогу, здолавши збірну Німеччини з рахунком 3-1 (25-22, 25-18, 22-25, 25-17) на очах у своїх уболівальників.

Вагомий внесок у перемогу Бразилії зробила олімпійська медалістка Розамарія Монтібеллер, яка вийшла з лавки запасних та здобула 19 очок (18 в атаці, одне ейсом), трохи менший здобуток мала догравальниця-новачок  Майара Бассо (18 очок). Найкращим бомбардиром зустрічі стала німкеня Емілія Веске, яка набрала 28 очок.

Бразилія vs Німеччина

Останній день волейбольної Ліги націй 2023 року в Бразилії, розпочнеться з довгоочікуваного матчу між збірними Бразилії та Сполучених Штатів о 16:00 за київським часом. Таїланд зустрінеться з Хорватією о 20:00, а останній матч турніру на стадіоні «Нілсон Нельсон» зіграють Німеччина і Корея о 23:30.

Поділитися статтею

News