Жіноча збірна США намагатиметься залишитися непереможеною в Бразилії
12.06.2023
Збірна США

Здобувши чотири перемоги в Анталії, олімпійські чемпіонки цей тиждень проведуть в Бразилії.

Одна з трьох команд, яка не програла жодного матчу протягом першого тижня волейбольної Ліги націй-2023, збірна США спробує зберегти той самий ритм в другому етапі змагання, який пройде цього тижня в Бразилії.

Збірна США

Жіноча збірна США, яка посідає 2-ге місце у світовому рейтингу Міжнародної федерації волейболу, проведе ще чотири бої з вівторка по неділю, намагаючись наблизитися до фіналу.

Команда, яку тренує легендарний Карч Кірай, значною мірою спирається на ветеранів Майку Хенкок (зв’язуюча), Андрею Дрюс (діагональна) та Джастін Вонг-Орантес (ліберо), але також значну роль відіграють деякі перспективні новачки, зокрема догравальниці Ейвері Скіннер та Халія Ланьє.

Збірна США

В Бразилії Кірай збереже деяких з 14 гравчинь, яких він взяв із собою до Анталії: зв’язуючих Хенкок і Ешлі Еванс, діагональну Даніель Куттіно, догравальниць Скіннер і Ланьє, центральних блокуючих Бріон Батлер і Ашію О'Ніл і ліберо Морган Хенц.

Дебютувати в Лізі націй-2023 в Бразилії будуть діагональна Джордан Томпсон, догравальниці Кетрін Пламмер і Алі Франті, центральні блокуючі Хейлі Вашингтон і Анна Стівенсон, а також ліберо Кендалл Уайт.

Збірна США

Перший матч американок у Бразилії почнеться у вівторок, о 23:30 за київським часом, в ньому вони зіграють проти новачку Ліги націй Хорватії, яка мала важкий стартовий тиждень, програвши всі свої чотири матчі в Нагої, і не вигравши жодного сету.

Олімпійські чемпіонки знову гратимуть у четвер, о 20:00 за київським часом, цього разу проти Таїланду. Збірна Таїланду грала в Анталії і отримали чудові результати протягом першого тижня, здобувши дві перемоги і довівши матч проти діючого чемпіона Ліги націй Італії до тай-брейку.

Збірна США

Матчі протягом вихідних, ймовірно, будуть найскладнішими для американських волейболісток: в суботу, о 23:30 за київським часом, вони зіткнуться з збірною Японії. Японки виграли перші три матча в Лізі націй і поступилися лише в четвертому збірній Китаю.

Збірна Китаю також завдала першу і, поки що, останню поразку збірній Бразилії. Бразилійки, які приймуть США в неділю, о 16:00 за київським часом, оговталися від поразки в п'яти сетах в своєму першому матчі, здобувши 3 перемоги поспіль, і на цьому тижні отримають підтримку своїх уболівальників. До складу збірної Бразилії також, ймовірно, увійдуть олімпійські медалістки Таїса Менезес, Габріела Гімараес, Роберта Ратцке і Розамарія Монтібеллер.

Інші захоплюючі зустрічі, які відбудуться на другому тижні жіночої Ліги націй в Бразилії, включають поєдинок між Японією і Сербією у середу, о 3:00 за київським часом, матч між Японією і Кореєю в четвер, о 23:30 за київським часом, зустріч Бразилії і Сербії в п’ятницю, о 3:00 за київським часом і матч між Бразилією та Німеччиною в суботу, о 20:00 за київським часом.

Одночасно з групою 4 у Бразилії, національні збірні Болгарії, Канади, Китаю, Домініканської республіки, Італії, Нідерландів, Польщі та Туреччини гратимуть у складі групи 3 в Гонконзі.

Попередній етап Ліги націй складатиметься з трьох тижнів змагань, в ході яких кожна з 16 команд проведе по 12 матчів. Вісім збірних, які посядуть найкращі місця на попередньому етапі, пройдуть в фінальний етап, який відбудеться в Арлінгтоні (США), з 12 по 16 липня - приймаюча країна США вже гарантовано отримала місце.

Поділитися статтею

News