Словенія здолала Францію, здобувши другу перемогу в Лізі націй-2023
10.06.2023
Словенія vs Франція

21-річний догравальник Рок Можич привів чоловічу збірну Словенії до другої перемоги у волейбольній Лізі націй-2023. У суботньому матчі в групі 2 в Нагої збірна Словенії здобула перемогу над діючим чемпіоном Ліги націй Францією з рахунком 3:1 (25-23, 25-18, 21-25, 25-22) і піднялася на 6 місце в турнірній таблиці, маючи 2 перемоги, одну поразку та 6 очок. Франція, з іншого боку, тепер посідає 10-е місце з однією перемогою, двома поразками і трьома очками.

Словенія vs Франція

Обидві команди зробили по 46 успішних атак і 3 ейса, тож саме блокуючі Словенії зіграли вирішальну роль в матчі. Переможці зробили 12 успішних блоків проти 7 у французів. Догравальник Рок Можич став найкращим бомбардиром матчу, набравши 21 очко. Він здобув 17 очок в атаці з коефіцієнтом успіху 53%, а також зробив 2 ейси і 2 блоки. Інший догравальник і капітан збірної Словенії Тіне Урнаут заробив ще 16 очок. Найкращим бомбардиром збірної Франції став догравальник Тімоте Карл, який також набрав 16 очок.

Словенія vs Франція

У першому сеті матчу розгорнулася рівна боротьба. Обидві команди декілька разів здобували і втрачали перевагу, і за рахунку 23-23 вони провели рівну кількість успішних атак та блоків, тоді як французи мали невелику перевагу в подачах завдяки ейсу, забитому діагональним Тео Фором. Врешті-решт, саме кількість помилок зіграла вирішальну роль. Помилка французів на лінії подачі, а потім ще одна в атаці принесли Словенії перемогу в сеті з рахунком 25-23. Набравши п'ять очок поспіль, Словенія повела у другому сеті з рахунком 10-6 і не втратила перевагу до його кінця. Покращивши свою гру в блокуванні, збірна Словенії домінувала протягом усього 2-го сету, і виграла його з рахунком 25-18.

Словенія vs Франція

Завдяки вражаючій грі Тео Фора в блокуванні Франція зуміла взяти під контроль хід гри в третьому сеті. Однак, очолювані Можичем в атаці, словенці відігралися і наздогнали суперників з рахунком 21-21. Після цього все вирішив Кевін Тійі. Досвідчений догравальник набрав 4 очки поспіль і завершив сет з рахунком 25-21 на користь Франції. Намагаючись зберегти набраний темп, французькі волейболісти утримували невелику перевагу протягом першої половини четвертого сету і навіть вирвалися вперед на три очки за рахунку 10-7. Однак після словенцям вдалося скоротити відставання до мінімуму (14-13), а потім здобути 5 очок поспіль. Свою перевагу волейболісти зі Словенії не втрачали до самого кінця. Під керівництвом Урнаута вони зберігали темп до останнього очка, яке сам капітан і забив, завершивши останній сет з рахунком 25-22.

Словенія vs Франція

«Я відчуваю себе дивовижно! - сказав Рок Можич після матчу. - Ця перемога багато значить для мене. Два дні після того, як ми програли Болгарії, видалися для мене важкими, тому я дуже хотів цієї перемоги. Збірна Франція - сильна команда, але в кінці ми зуміли вийти вперед. Якщо б ми грали краще, ми могли закінчити матч з рахунком 3:0. 3 очки, які ми здобули, важливі для нас, і нам потрібно продовжувати в тому ж дусі. Це моя пристрасть. Мені подобається ця гра, мені подобається перемагати, мені подобається грати за свою країну з моїми товаришами по команді, і я намагаюся насолоджуватися кожним очком. Зараз ми всі відчуваємо чудові емоції, але нам потрібно зосередитися на завтрашньому дні. Іран, безумовно, дуже сильна команда, але якщо грати добре, ми можемо виграти і цю гру».

Словенія vs Франція

У своїх останніх матчах першого змагального тижня в Нагої, в неділю, Словенія зустрінеться з Іраном о 6:40 за київським часом, а Франція прийме господарів турніру Японію о 13:10.

Аргентина vs Канада

Менш ніж за чотири години до цього завершився матч в Оттаві між Аргентиною та Канадою. Збірна Аргентини зуміла здолати збірну приймаючої країни з рахунком 3:1 (25-21, 21-25, 25-21, 25-16), що вивело бронзових призерів Олімпійських ігор 2020 року в Токіо на друге місце в поточній турнірній таблиці. Зараз Аргентина має 2 перемоги, одну поразку і 7 очок, стільки ж, скільки і Польща, яка очолює турнірну таблицю з 3 перемогами. Канада посідає 12-е місце, маючи по одній перемозі й поразці і 2 очки.

Аргентина vs Канада

Пізніше в суботу в Нагої, о 9:30 за київським часом, розпочнеться поєдинок між Іраном та Китаєм, а потім Японія зустрінеться з Болгарією о 13:10. Потім пройдуть матчі Ліги націй в Оттаві, де змагається група 1. Там, о 20:00 за київським часом, зустрінуться Німеччина і Італія, в 23:30 почнеться матч між Бразилією та Кубою, а вже в неділю, о 3:00 за київським часом, зійдуться Канада та США.

Поділитися статтею

News