Найсильніші збірні зустрінуться в Оттаві на початку Ліги націй 2023 серед чоловіків
05.06.2023
Збірна Італії

Аргентина, Бразилія, Канада, Куба, Німеччина, Італія, Нідерланди і Сполучені Штати змагатимуться в столиці Канади протягом цього тижня.

Цього тижня почнеться Ліга націй 2023 серед чоловіків. Минулого тижня жінки ефектно відкрили п'яту Лігу націй в турецькій Анталії і Нагої (Японія), а нині настав час кращім чоловічім збірним планети розпочати  гонку за титул.

Поки в Нагої продовжать змагатися країни з групи 2 Ліги націй 2023, в канадському місті Оттава, з вівторка по неділю, пройдуть 16 інших матчів.

Діючий чемпіон світу Італія очолює список з восьми команд, які змагатимуться протягом тижня в столиці Канади, до якого також входять чемпіон світу 2021 року Бразилія, бронзовий призер Олімпійських ігор в Токіо Аргентина, минулорічні переможці чемпіонату світу Сполучені Штати, господарь турніру Канада, Куба, Нідерланди та Німеччина.

Збірна Аргентини

У першому матчі в Оттаві, який почнеться у вівторок о 23:30 за київським часом, діючий чемпіон світу Італія зустрінеться з Аргентиною. Італійці добре підготувалися до Ліги націй, здобувши перемоги над Нідерландами і Болгарією перед початком турніру, в той час як збірна Аргентини обіграла Кубу в одному з двох матчів, що пройшли в Технополісі минулого тижня.

«Ми постараємося викластися по максимуму на кожному турнірі сезону, - сказав аргентинський догравальник Ян Мартінес. - Ми готові боротися. Ліга націй - це дуже складний турнір, тому що в ній потрібно дуже багато грати, але дійсно весело бути частиною такої події. Ми будемо викладатися на всі 100% з самого початку».

Збірна Канади

В четвер, о 3:00 за київським часом, господарь Канада почне свій перший офіційний матч під керівництвом нового головного тренера Туомаса Саммелвуо проти Куби. Минулого тижня збірна Канади двічі зіграла з збірною Бразилії в товариських матчах, розділивши по перемозі.

Одні з найсильніших країн й призери Ліги Націй, США та Бразилія дебютують в середу та четвер відповідно. Матч США проти Нідерландів почнеться о 23:30 за київським часом, а бразильці зустрінуться з німцями вже в четвер, о 3:00 за київським часом.

Збірна США

«Ми маємо ставитися до нашої команди з терпінням, - сказав капітан збірної Бразилії Бруно Резенде. -У нас в команді багато нових гравців, і у нас було не так багато часу, щоб потренуватися всім разом, так що на даний момент наша стратегія ще не вдосконалена. Наша хімія ще не на достатньому рівні, але ми вдосконалюємось, і це найголовніше. Ми на правильному шляху».

Два наступних матчі привернуть, мабуть, найбільшу увагу: чемпіон світу Італія зіткнеться зі США в четвер о 23:30 за київським часом, а матч Бразилії з Кубою почнеться в п'ятницю, о 3:00 за київським часом.

Поєдинок між Італією та Кубою, який розпочнеться в п'ятницю, о 23:30 за київським часом, також буде цікавим, оскільки більшість ключових гравців збірної Куби, таких як догравальники Марлон Янт і Осніель Мельгарехо, центральний блокуючий Робертланді Сімон і діагональний Хесус Еррера, грають в чемпіонаті Італії.

В матчі, який почнеться в неділю, о 3:00 за київським часом, Канада зустрінеться з США. Американцям ще в неділю доведеться зіткнутися з Бразилією, о 21:30 за київським часом.

Матчі групи 1 в Нагої також пройдуть з вівторка по неділю, в них візьмуть участь національні збірні Болгарії, Китаю, Франції, Ірану, Японії, Польщі, Сербії та Словенії.

Попередній етап Ліги Націй триватиме три тижні, в ході яких кожна з 16 команд проведе по 12 матчів. Вісім збірних, які посядуть кращі місця на попередньому етапі, пройдуть в фінальний етап, який пройде в польському Гданську з 19 по 23 липня – приймаюча країна Польща вже отримала місце.

Поділитися статтею

News