Збірна США здобула перемогу над Сербією у другий змагальний день Ліги націй
31.05.2023
Діагональна збірної США Енні Дрюс

Перемогти діючих чемпіонів світу в Анталії олімпійській чемпіонці, діагональній Енні Дрюс, допомагали новачки Скіннер і Ланьє.

В середу, у другий змагальний день волейбольної Ліги націй 2023 року, діючий олімпійський чемпіон - збірна Сполучених Штатів здобула перемогу над Сербією в Анталії (Туреччина).

США vs Сербія

П'ятисетовий поєдинок в групі 1 завершився з рахунком 3:2 (25-20, 19-25, 21-25, 25-21, 15-12) на користь американок, які почали свій шлях до повернення на вершину п'єдесталу пошани в Лізі націй з сильного результату (збірна США вигравала золото в 2018, 2019 і 2021 роках, а в 2022 році фінішувала п'ятою).

США vs Сербія

Одна з трьох олімпійських чемпіонок, обраних головним тренером Карчем Кіралі для того, щоб очолити молодий склад на стартовому тижні волейбольної Ліги націй в Анталії, Дрюс взяла на себе відповідальність за перемогу своєї команди і набрала в матчі рекордні 25 очок - на рахунку 29-річної діагональної було 22 вдалих атаки, два ейси і один блок у поєдинку з сербками.

У перемозі над Сербією відзначилися ще кілька волейболісток США,  серед яких 24-річні новачки-догравальниці Евері Скіннер і Халія Ланьє, які набрали 19 і 16 очок відповідно в своєму першому матчі ВНЛ.

США vs Сербія

«Я думаю, що для нас це було просто зосередження уваги на нашій стороні, - прокоментувала Скіннер. - Ми не могли контролювати те, що робила Сербія, і вони провели приголомшливий матч. Ми просто зрозуміли, на що здатні, і билися разом. До нас прийшло багато гравців, які зробили такий великий внесок. Це дійсно важливо і далеко нас заведе. Усі прийшли дуже впевнені в собі і зробили те, що мали зробити, щоб допомогти нам. Я думаю, що ми з Халією, оскільки це був наш перший матч в ВНЛ, просто намагалися грати без тиску. Нам не було чого втрачати, тому ми грали дуже вільно, і це нам допомогло».

США vs Сербія

Іншими ключовими гравцями, які сприяли перемозі американок, були блокуюча Бріонна Батлер, яка домінувала на сітці з вісьмома блоками та п'ятьма атаками, зв’язуюча і капітан Майка Хенкок, яка, крім того, що керувала нападом команди, також набрала три очки, і ліберо Джастін Вонг-Орантес, яка провела чудову роботу у зоні захисту.

США vs Сербія

Блокування було головною різницею між командами, оскільки американкам вдалося 13 разів зупинити атаку суперниць, проти восьми у європейок. Олімпійські чемпіонки також були кращими в атаці (67 проти 61), але сербки продемонстрували трохи більшу продуктивність на лінії подачі (шість ейсів проти п'яти) і набрали більше очок на помилках суперниць (27 проти 20).

США vs Сербія

Капітан збірної Сербії Ана Беліца очолила атаку своєї команди, набравши 19 очок (17 в атаці і два ейсами). Догравальниці Б'янка Буса (15) і Сара Лозо (12) і блокуюча Майя Алексіч (13) також здобули двозначні результати в першому матчі чемпіонів світу під керівництвом головного тренера італійця Джованні Гвідетті.

До речі, Сербія виграла попередні три матчі з американками, вибивши олімпійських чемпіонок зі змагань Ліги націй 2022 року у чвертьфіналі та завершивши їхній виступ у чемпіонаті світу з волейболу серед жінок 2022 року у півфіналі.

Чемпіони світу та Олімпійських ігор зіткнуться з непростими випробуваннями у своїх других матчах в Анталії: Сербія повернеться на майданчик у четвер, о 20:00 за київським часом, щоб зустрітися з Туреччиною, а США знову зіграють у п'ятницю, в той же час, проти чинного чемпіона Ліги націй Італії.

Меліса Варгас

В іншому матчі турніру в Анталії господарі – збірна Туреччини здобули переконливу перемогу з рахунком 3:0 (25-14, 25-17, 26-24) над Кореєю. Ця зустріч ознаменувала першу появу в складі збірної Туреччини зіркової діагональної Мелісси Варгас, і вона справила відмінне перше враження, лідируючи серед усіх бомбардирів з 15 очками (13 в атаці, одне ейсом, одне на блоці).

Мелісса Варгас

У представниць Азії лідирувала догравальниця Чжон Джіюн з десятьма очками.

Поділитися статтею

News