Японія розпочала виступ у Лізі націй з перемоги
31.05.2023
Японія vs Домініканська Республіка

Господарі майданчику в Нагої обіграли Домініканську Республіку в чотирисетовому поєдинку.

Догравальниця Саріна Кога привела Японію до перемоги з рахунком 3-1 (25-23, 25-18, 22-25, 25-15) над Домініканською Республікою в першому матчі волейбольної Ліги націй-2023 у 2-й групі, який відбувся в Нагої у вівторок.

Японія vs Домініканська Республіка

Кога набрала у матчі 24 очки, включаючи ейс і блок. Аріса Іноуе додала ще 17 очок, тоді як центральна блокуюча Май Ірісава вразила п'ятьма блоками, набравши загалом 10 очок. Бріелін Мартінес стала найкращою бомбардиркою Домініканської Республіки з 16 очками, а її сестра і товаришка по команді Джинейрі в центрі зробила п'ять блоків - єдиний елемент, в якому карібки трохи перевершили своїх азіатських суперниць.

Японія vs Домініканська Республіка

Домініканки вийшли вперед за рахунку 8:2, але, натхненні домашніми вболівальниками і ведені своїм капітаном Когою, японки відігралися до нічиєї 18:18, а потім вийшли вперед і завершили перший сет перемогою з рахунком 25:23. Покращивши свою атаку та блокування, господарі майданчику повністю домінували у другому сеті. Три непробивні блоки від Ірісави допомогли їм збільшити відрив на шляху до перемоги у сеті з рахунком 25:18, причому переможне очко своїй команді принесла вдала атака Когі.

Японія vs Домініканська Республіка

Третій сет був напруженим, лідерство переходило від команди до команди. З Йонкайрою Пенья, яка очолила атаку домініканців, і Бріелін Мартінес, що оформила два поспіль ейси, гості вийшли вперед за рахунку 20:18. Дівчата з Карибського басейну залишалися холоднокровнішими в основний час, а жахливий блок Лісвел Ів поставив крапку у сеті, що завершився з рахунком 25:22. Але ж у четвертому сеті Японія відновила повний контроль за грою. П'ять очок поспіль забезпечили господарям перевагу 7:2, і вони жодного разу не озирнулися назад на шляху до перемоги, а Мізукі Танака, що вийшла на заміну, принесла команді перемогу у сеті з рахунком 25:15, і в матчі.

Японія

«Минуло багато часу відтоді, як ми востаннє грали тут, і я дуже рада грати перед усіма цими японськими вболівальниками, - сказала Кога після матчу. - Наша команда може робити дуже швидкі комбінації, і ми повинні продовжувати грати так само швидко в наступних матчах».

Наступний матч Японія проведе проти Хорватії в п'ятницю, в той час як Домініканська Республіка повернеться на майданчик в четвер в матчі проти Болгарії.

Німеччина vs Нідерланди

Волейбольна Ліга націй-2023 у Нагої відкрилася у вівторок матчем між європейськими сусідами Німеччиною та Нідерландами. Німецька діагональна Ханна Ортманн набрала в матчі рекордні 24 очки, включаючи п'ять ейсів, і привела Німеччину до перемоги з рахунком 3-1 (25-21, 25-22, 20-25, 25-22). Центральна блокуюча Інді Байдженс стала найрезультативнішою гравчинею голландської команди, набравши 17 очок.

Поділитися статтею

News