«Ястшембський Венґель» став новим чемпіоном Польщі
12.05.2023
«Ястшембський Венґель»

А найціннішим гравцем вирішального матчу фінальної серії польської Плюсліги став український блокуючий Юрій Гладир. 

Юрій Гладир

Лише дев'ять днів залишилося до суперфіналу в Турині, коли стане відомо, хто стане чемпіоном Ліги чемпіонів ЄКВ з волейболу у цьому сезоні. Два претенденти на цей титул, «Ястшембський Венґель» і «Закса», також боролися за перемогу у чемпіонаті Польщі. Здобувши вражаючу перемогу над сильними суперниками, гравці «Ястшембського» виграли зіткнення та фінальну серію з рахунком 3:0, і стали новими чемпіонами Польщі.

«Ястшембський Венґель»

Два суперфіналісти знову вийшли на майданчик один проти одного в третьому матчі фіналу польської Плюсліги. «Ястшембський» вів в серії з рахунком 2:0, тож ще одна перемога означала для нього титул чемпіона. Усвідомлюючи це, команда продемонструвала відмінну гру від першого до останнього м'яча. Гравці «Венґеля» не дозволили «Заксі» набрати навіть двадцять очок і піднялися на вершину п'єдесталу пошани, здобувши впевнену перемогу з рахунком 3-0 (25-15, 25-16, 25-13).

«Ястшембський Венґель»

Французький діагональний «Ястшембського» Стефан Буає став найкращим бомбардиром зустрічі з 15 очками, але нагорода найціннішого гравця дісталася Юрію Гладиру: досвідчений український центральний блокуючий набрав 12 очок, з яких шість на блоці і два ейсами. Польський діагональний Лукаш Качмарек був єдиним гравцем, який здобув двозначний результат на боці «Закси».

Юрій Гладир

Тепер вся увага вболівальників буде прикута до суперфіналу Ліги чемпіонів ЄКВ між цими двома командами. Звісно, «Ястшембський» скористається моральною перевагою над «Заксою» завдяки своїй перемозі у фінальній серії плей-оф у національній лізі. З іншого боку, чинний володар титулу найпрестижнішого турніру континенту «Закса» докладе всіх зусиль, щоб знову завоювати трофей.

В Італії переможця національного чемпіонату ще не визначено: фінальна серія чоловічої Суперліги продовжиться четвертим поєдинком між «Ітас Трентіно» і «Лубе Чивітанова».

«Трентіно» vs «Лубе»

Наразі перевагу 2:1 в серії має «Трентіно», тож все, що йому потрібно, щоб стати новим чемпіоном, – це ще одна перемога. Востаннє клуб завойовував трофей ще вісім років тому. З іншого боку, «Лубе», що три останні роки ставав чемпіоном турніру, зроблять все можливе, щоб не допустити цього і продовжити серію ще на одне зіткнення. Чи визначиться цьогорічний чемпіон внутрішньої ліги Італії у четвертому поєдинку, або доведеться ще почекати, стане відомо вже сьогодні ввечері. Матч розпочнеться о 21:30 за київським часом.

Поділитися статтею

News