В Італії, Польщі та Туреччині визначилися всі фіналісти національних ліг
30.04.2023
«Закса»

Цього тижня відбулося багато довгоочікуваних зіткнень між кращими волейбольними клубами за вихід у фінал національних ліг. Ці команди визначилися після масштабних боїв в Італії, Польщі та Туреччині.

Два суперфіналісти чоловічої Ліги чемпіонів ЄКВ з волейболу цього року, «Закса» і «Ястшембський Венґель», змагатимуться за титул чемпіона в своїй національній лізі. Здобувши впевнену перемогу в двох сетах поспіль, «Венґель» здолав «Варта Заверце» в півфіналі з рахунком 3:0 і забронював собі місце у фіналі.

«Ястшембський Венґель»

Ситуація була складною для чинного чемпіона Ліги чемпіонів ЄКВ з волейболу та польської Плюсліги «Закса». У півфіналі гравці цієї команди зустрілися з лідерами основного сезону «Ресовією». Окрім другого, усі матчі завершувалися на тай-брейку, але досвід та якість «Закси» допомогли їм вийти у фінал.

Перший фінальний бій відбудеться 3 травня на домашньому майданчику «Ястшембського Венґеля». Перша команда, яка здобуде три перемоги, стане чемпіоном польської національної ліги цього року.

«Закса»

Так само визначилися всі фіналісти і в Італії: після досить складних півфінальних матчів, «Трентіно» і «Лубе Чивітанова» зуміли пройти у фінальний раунд.

У півфіналі «Трентіно» зустрівся з «П'яченцею» і повів з рахунком 2:0. Однак «П'яченца» зрівняла рахунок у серії, вигравши два матчі 3:0. У п'ятому і останньому бою «Трентіно» в черговий раз показали, як сильно вони хотіли потрапити у фінал, і виграли серію і матч, щоб здійснити свою мрію.

«Трентіно»

У «Лубе» також було багато труднощів у півфіналі проти «Мілану». Вони поступалися з рахунком 2:1 після трьох зіткнень, але зрівняли рахунок в серії у четвертому, здобувши незабутню перемогу на тай-брейку. В останньому матчі цієї серії «Лубе» здобула перемогу в чотирьох сетах і продовжила свій шлях до захисту титулу.

«Лубе Чивітанова»

У Туреччині півфіналіст Ліги чемпіонів «Халкбанк» без зусиль обіграв «Аркаспор» і забезпечив собі місце у фіналі. Їхнім суперником стане «Зіраат Банкасі», який в цю суботу обіграв «Фенербахче» із рахунком 3:0, і, таким чином став переможцем серії. В першому матчі півфіналу, що відбувся 23 квітня, «Зіраат» приймав «Фенербахче» і виграв з рахунком 3:2, в другому, 26 квітня, на виїзді програв 3:1. Перший фінальний матч між командами «Халкбанк» і «Зіраат» відбудеться 2 травня о 19:00 за київським часом.

«Зіраат Банкасі»

Після поєдинків між найелітнішими командами Європи стали відомі фіналісти найсильніших вітчизняних ліг. Зараз вони повністю зосереджені на своїх перших фінальних матчах і на тому, як підкорити вершину п'єдесталу пошани в своїх країнах.

Поділитися статтею

News