Дівочі команди, які мають зіграти у фінальному раунді чемпіонату Європи до 17 років, дізналися суперників на груповому етапі
28.04.2023
Дівочі команди, які мають зіграти у фінальному раунді чемпіонату Європи до 17 років, дізналися суперників на груповому етапі

Цього літа, у липні, Сербія та Угорщина прийматимуть історичний турнір чемпіонату Європи з волейболу серед дівчат до 17 років, у фінальній стадії якого вперше для цієї вікової групи візьмуть участь цілих 16 команд. Окрім представників двох приймаючих країн, 14 команд забезпечили собі місце у фінальному раунді континентальної першості після проходження двоетапного відбіркового процесу, який розпочався наприкінці 2022 року і завершився минулого тижня.

Оскільки Сербія та Угорщина очолюють групи, яку вони повинні прийняти, решта 14 команд були розділені на сім кубків по дві в кожному відповідно до останнього Європейського рейтингу у віковій групі до 17 років серед дівчат напередодні жеребкування, яке відбулося в п'ятницю вранці в Люксембурзі.

Після завершення жеребкування склад груп виглядає наступним чином:

Група I Група II
Сербія
Італія 
Хорватія
Болгарія
Нідерланди
Польща
Естонія
Грузія
Угорщина
Туреччина
Бельгія
Румунія
Словенія
Німеччина
Франція
Греція

Груповий етап турніру пройде за системою «одне коло», кожна команда проведе по сім матчів в групі, а дві найкращі в кінцевому підсумку вийдуть до півфіналу і наступних матчів за медалі. Два міста з великими традиціями і багатою історією волейболу – Врнячка-Баня в Сербії і Бекешчаба в Угорщині – прийматимуть зірок європейського волейболу з 11 по 22 липня 2023 року.

Вперше в турнірі беруть участь 16 команд після того, як адміністративна рада Європейської конфедерації волейболу прийняла рішення збільшити кількість учасників з 12 до 16, щоб надати висхідним зіркам додаткову можливість позмагатися на найвищому континентальному рівні. Грузія вперше пройшла кваліфікацію на фінальну стадію чемпіонату Європи у віковій групі, не будучи фактичним організатором заходу.

Поділитися статтею

News