«Імоко» здолала «Ігор Горгондзола» в першому півфінальному матчі жіночого чемпіонату Італії
26.04.2023
«Імоко»

Де Дженнаро чудово зіграла у захисті, Хок та американки зробили решту. У суботу в «Імоко» буде можливість завершити серію, але команда з Новари спробує розпочати змагання заново та перенести вирішальний матч на третю зустріч.

«Імоко» розпочинає півфінал чемпіонату Італії з волейболу найкращими чином, перемагаючи «Ігор Горгондзола» з переконливим рахунком 3-0 (25-16, 25-22, 26-24).

«Імоко» vs «Ігор Горгондзола»

Перший сет чемпіонки Італії розпочинають потужно, добре атакуючи та знаходячи потрібні рішення на блокуванні з Маріною Люб’ян, Сарою Фар (2) та догравальницею Робінсон Кук. Водночас «Горгондзола» має складності з атакою, і суперниці віддаляються від них (10-3). Потім за справу береться зіркова бомбардирка «Імоко» діагональна Ізабель Хок, і команда з Новари втрачає орієнтир. Заміна зв’язуючих (замість Іларії Батітстоні у складі «Горгондзоли» вийшла Карлотта Камбі) не допомогла, і шведка, що завершила перший сет з 8 очками, залишилася непереможною. Надалі волейболістки «Імоко» відірвались від суперниць вже на 11 пунктів (17-6), але в кінці сету турецькій діагональній Ебрар Каракурт (5 очок у сеті) та її партнеркам вдалося покращити ситуацію. Тим не менш, сет завершився за рахунком 25-16 на користь господарів майданчику.

«Ігор Горгондзола»

Другий сет також почався з хорошого старту «Імоко» (3-1), які не втратили потужності і продовжували грати в такому ж дусі, як у першому, серйозно ускладнюючи задачі «Ігора» у всіх фундаментальних аспектах. Капітан Йоанна Волош вдало керувала грою, Кетрін Пламмер атакувала (5 очок у сеті), Моніка Де Дженнаро (яка була обрана найціннішою гравчинею матчу) та блискуча Робінсон Кук робили захист непроникним. Незважаючи на заміни у команді з Новари (догравальниці Гайя Джованніні і Кенія Каркасес вийшли на атаку), господарки майданчику знову вели з подвійним рахунком (17-7). Проте з новим складом гості потроху знайшли свій ритм і почали скорочувати відставання: Каркасес (4 очки у сеті) та колишня гравчиня «Імоко» Анна Данезі (4 очки та 2 блоки) наздоганяють суперниць і зменшують різницю в очках до 20-14, а потім до 22-18, що змушує понервувати господарок майданчику. Сара Фар (4 очки у сеті) знову здобуває перевагу у п'ять очок, але помилка «Імоко» дарує шанс їхнім суперницям (23-20). В кінці сету на боці «Імоко» на майданчику з’явилися Робін Де Круйф та Алессія Геннарі, які завершили його не без зусиль завдяки ударам Робінсон Кук (4 очки у сеті та 90% ефективності на прийомі) із рахунком 25-22.

«Імоко» vs «Ігор Горгондзола»

Але це ще був не кінець матчу, і «Ігор» після складного початку гри стає більш агресивним: ліберо Елеонора Ферзіно, ще одна колишня гравчиня «Імоко», змагається з Де Дженнаро в обороні, атака команди з Новари знаходить важливі рішення з Ебрар Каракурт, що була у чудовій формі. Волейболістки «Імоко» знову вийшли вперед, але контратака гостей зменшила перевагу господарок до одного пункту (17-16). Відчуваючи впевненість в собі, «Горгондзола» зрівнюють рахунок (19-19), потім виходять вперед (21-22), а надалі, завдяки Каркасес,  збільшують перевагу ще на 2 пункти (21-23). Наприкінці гри, очко за очком, Пламмер зменшила відставання, але їй відповіла блокуюча гостей Сара Боніфачо (22-24) і подарувала своїй команді два сетболи. З першим розібралася американська нападаюча, з другим - Ізабель Хок, а надалі атака Робінсон Кук, після ейса Пламмер принесла «Імоко» перемогу 3-0.

Найкращою бомбардиркою з 15 очками стала Ізабель Хок, разом з нею  двозначний результат здобули також Пламмер (13), Кук (12) і Луб'ян (11).

Другий потенційно вирішальний матч  запланований на суботу, 29 квітня, о 21:30, де «Імоко» спробують продовжити переможну серію.

«Ми перемогли 3-0, але я зовсім не задоволений. Неможливо грати в такій важливій півфінальній зустрічі з такою інтенсивністю, експлозивністю та великою рішучістю протягом сету та півтори, а потім зіткнутися з банальними помилками та неточностями в обороні та на атаках, які не властиві нам. У другому сеті ми допустили розгортання нападу «Горгондзола» та змогли здобути перемогу з великими складнощами. Про третій сет навіть не говоритиму: ми були в комфортному положенні, але змогли відновити свої позиції тільки завдяки кінцевим епізодам. Ми можемо та маємо зіграти набагато краще, це півфінал: я поговорю з командою, і в суботу я хочу побачити на полі іншу «Імоко», - зазначив після гри тренер «Імоко» Даніеле Сантареллі.

«Імоко» vs «Ігор Горгондзола»

«Вони відразу поставили нас під тиск у подачі і ускладнили нашу гру: не можучи знайти потрібний темп та маючи труднощі із атакуванням через їхню непробивну оборону, ми стали нервовими і це було помітно на майданчику, особливо в першій половині матчу. Я жалкую, що ми не змогли виграти третій сет та продовжити матч, тому що ми відновлювалися після негативного початку. Це має змусити нас повернутися до тренувань з гнівом і рішучістю, щоб підготуватися до другого матчу: нам потрібно підняти темп в подачі та позбавити їх кількох впевнень», - сказала зв’язуюча «Ігор Горгондзола» Карлотта Камбі.

Поділитися статтею

News