Напруга зростає: в Італії починаються півфінали жіночого чемпіонату
25.04.2023
«Ігор Горгондзола»

Півфінальні серії «кращі з трьох» жіночого чемпіонату Італії з волейболу ось-ось розпочнуться і в них гратимуть чотири з п'яти команд, які зайняли перші 5 місць за підсумками регулярного сезону. Перші матчі відбудуться в середу і четвер. Також в четвер пройдуть перші матчі групового етапу гонки за місце в Кубку виклику ЄКВ.

«Імоко»

Діючі чемпіонки Італії і переможниці регулярного сезону «Імоко» приймуть «Ігор Горгондзола», які посіли п'яте місце, в першому матчі півфінальної серії в середу, 26 квітня, о 21:30 за київським часом. «Імоко» виграли 34 з попередніх 46 зустрічей з «Ігор Горгондзола». Останню перемогу над «Імоко» команда з Новари здобула в березні 2022 року. З тих пір суперниці «Ігор» виграли чотири зустрічі поспіль, включаючи перемоги з рахунком 3:0 і 3:1 в регулярному сезоні, перемогу з рахунком 3:1 в фіналі Суперкубка, який пройшов в листопаді, і в півфіналі Кубка Італії в січні цього року.

Після перемоги в регулярному сезоні волейболістки «Імоко» здобули дві трисетові перемоги в чвертьфіналі над командою «Е-Ворк», яка фінішувала у регулярному сезоні восьмою. А «Горгондзола» перемогла «К’єрі», які стала четвертою, з рахунком 3:0 вдома, але на виїзді матч видався дуже напруженим і команда з Новари здолала своїх суперниць з рахунком 3:2.

«Наші зіткнення з «Ігор Горгондзола» завжди особливі. Ми зіграли з ними незабутні матчі за багато трофеїв, багато фіналів і півфіналів в різних змаганнях, і грати проти них завжди приємно і мотивує нас, - сказав головний тренер «Імоко» Даніель Сантареллі. - Я радий зустрітися з ними знову, на цей раз в змаганні, яке відрізняється від тих, що вже проходили в цьому сезоні. Це не разовий матч, як за Суперкубок або Кубок Італії, а серія,  яка обіцяє бути напруженою з самого початку. Перша гра закладе фундамент цієї серії, і ми не можемо допустити домашню поразку, проте знаємо, що «Горгондзола» відчайдушно намагатимуться виграти. Нам знадобиться підтримка наших уболівальників, але, перш за все, ми маємо грати агресивно. Якщо ми не будемо робити багато помилок, то нам не треба нікого боятися, але якщо ми зазнаємо невдачі, то станемо вразливими. Це нелегко, але якщо ми хочемо добитися успіху проти таких сильних суперниць, як «Ігор Горгондзола», ми повинні викластися по максимуму».

«Імоко» чекають нас. Це дуже сильна команда, яка показала свій рівень гри протягом сезону. Ми зустрінемо їх у найкращій формі», - прокоментував головний тренер «Ігор Горгондзола» Стефано Лаваріні.

«Скандіччі»

В іншому матчі півфіналу зіткнуться «Скандіччі» та «Мілан», що посіли відповідно друге та третє місця в регулярному сезоні. Перший матч розпочнеться у четвер, 27 квітня, о 21:30 за київським часом у Флоренції. «Скандіччі» виграли 11 із 20 попередніх зустрічей зі своїми майбутніми суперницями. Водночас «Мілан» виграли шість із останніх семи зустрічей. У цьому регулярному сезоні дві команди обмінялися виїзними перемогами в п’яти сетах, причому «Мілан» здобули перемогу з рахунком 3:2 (23-25, 25-21, 20-25, 26-24, 15-8) у листопаді, а «Скандіччі» відплатили тим же з рахунком 3:2 (25-22, 26-28, 25-22, 21-25, 15-7) в лютому.

«Мілан»

Завершивши регулярний сезон на другому місці, на два очки випередивши «Мілан», «Скандіччі» у чвертьфіналі двічі обіграли «Бергамо», які посіли сьоме місце, з рахунком 3:0. У той же час «Мілан» у п’ятисетовому поєдинку здобув перемогу у першому матч серії проти «Казальмаджоре», яка посіла шосте місце, але, також в п'яти сетах, програв другий. В третьому, вирішальному матчі «Мілан» вдома здолав «Казальмаджоре» 3:1 і вийшов в півфінал.

Image removed.

Боротьба за місце в Кубку виклику в групі А розпочнеться грою між «К’єрі», яка вибула з плей-оф, і «Флоренцією», що завершила регулярний сезон на 10-му місці і вибила «Кунео» в плей-оф Кубка виклику. Матч, який пройде в К’єрі, розпочнеться у четвер, 27 квітня о 21:00 за київським часом. Третьою учасницею цієї групи є команда «Е-Ворк».

«Казальмаджоре»

Також у четвер, але о 21:30 за київським часом, почнеться перший матч у групі B. «Казальмаджоре» приймуть «Пінероло», яка ледве уникнула вильоту і завершили регулярний сезон на 12-му місці, але потім у плей-оф Кубку виклику обіграла «Валлефолью», що посіла дев'яте, відігравшись після поразки в першому матчі серії. «Бергамо» - третя команда Групи В. Переможці кожної групи зійдуться в фіналі, який визначить команду, що прийматиме участь в Кубку виклику від Італії.

Розклад 1-го туру півфіналу жіночого чемпіонату Італії (за київським часом):

26 квітня 
                 21:30:
«Імоко» - «Ігор Горгондзола»
27 квітня
                 21:30:
«Скандіччі» - «Мілан»

Розклад 1-го туру групового етапу Кубка виклику жіночого чемпіонату Італії (за київським часом):

27 квітня 
                 21:00:
«К’єрі» - «Флоренція»
                 21:30: «Казальмаджоре» - «Пінероло»
 

Поділитися статтею

News