Останні матчі півфіналу чоловічого чемпіонату Італії пройдуть сьогодні
25.04.2023
«Лубе Чивітанова» vs «Мілан»

Сьогодні, 25 квітня, о 19:00 за київським часом, почнуться п’яті, вирішальні матчі півфінальних серій чоловічого чемпіонату Італії з волейболу: «Трентіно» прийме «П’яченцу», а «Лубе Чивітанова» - «Мілан».

«Ітас Трентіно» гратимуть вдома з «П’яченцою», але будуть знаходитися під величезним тиском. Срібні призери чоловічого клубного чемпіонату світу 2022 року програли дві останні гри серії з рахунком 0:3.

«Ми очікували, що ця серія закінчиться тільки в п'ятому матчу через потужний склад обох команд, але ми розчаровані тим, як саме це сталося», - зазначив головний тренер «Трентіно» Анджело Лоренцетті.

«П'яченца» vs «Трентіно»

Волейболісти «П’яченци», з іншого боку, знаходяться в найкращому психологічному стані після того, як їм вдалося двічі поспіль здолати «Ітас Трентіно» в трьох сетах. Переможці Кубка Італії можуть повторити свій успіх в чвертьфінальній серії проти «Модени», коли вони відігралися після відставання в серії 0:2, якщо здобудуть ще одну перемогу.

«Наші вболівальники чудово нас підтримали під час плей-оф, - сказав діагональний «П’яченци» Юрій Романо. - Ми відчували неймовірну енергію на нашому стадіоні і сподіваємося, що зможемо відплатити вболівальникам за підтримку ще однією перемогою в п'ятому, найважливішому матчі. Ця серія була дуже важкою, і кожний матч ставав окремим випробуванням».

Діючі чемпіони Італії «Лубе Чивітанова» також дуже впевнено почуваються перед п'ятим матчем проти «Мілану». В четвертому матчі волейболісти «Лубе» програли перші два сети (рахунок в серії тоді був 2:1 на користь «Мілану»), але зібралися і здобули перемогу на тай-брейку, перенісши вирішальний матч на вівторок.

«Я вважаю, що в цій серії обидві команди дуже сильні і готові викластися на всі 100% заради перемоги, - проаналізував головний тренер «Лубе Чивітанова» Джанлоренцо Бленджіні. – «Мілан» - дуже сильна команда, яка старанно працює і допускає дуже мало помилок. Ми бажали зіграти п'ятий матч вдома, і тепер нам потрібно зберегти концентрацію і мотивацію, щоб впоратися з цим вирішальним випробуванням».

Мрія «Мілану» вперше пройти в фінал чемпіонату Італії віддалилася від команди після перемоги «Лубе Чивітанова» в суботу, але його гравці сповнені рішучості не упустити свою останню можливість пройти далі у вівторок.

«Лубе Чивітанова» не дуже добре грали в перших двох сетах четвертого матчу, але знайшли свій ритм і виграли наступні три, - прокоментував догравальник «Мілану» Юкі Ісікава. - П'ятий матч буде дуже важким, і нам потрібно бути дуже зосередженими і рішучими і грати агресивно. Неважливо, як саме, ми маємо перемогти і вийти у фінал».
 

Поділитися статтею

News