«Мілан» здобув перевагу у півфінальній серії проти «Лубе Чивітанова»
20.04.2023
«Мілан»

Здобувши перемогу на виїзді, «Мілан» підтвердив, що його невдалий виступ у стартовому матчі серії проти «Лубе» не слід брати до уваги: волейбольна команда здобула другу поспіль перемогу, обігравши діючих чемпіонів у трьох сетах (25-23, 25-18, 26-24).  

Діагональник «Мілану» Жан Патрі і догравальник Юкі Ісікава розділили титул найрезультативнішого гравця, набравши кожен по 14 очок – на рахунку олімпійського чемпіона з Франції було десять атак, три ейси і один блок, в той час як японській зірковий гравець здобув 11 очок в атаці, одне ейсом і два - на блоці.

«Мілан» vs «Лубе Чивітанова»

Центральний блокуючий з Аргентини, олімпійський призер Агустін Лозер, який набрав 12 очок (десять в атаці, два ейсами), і кубинський догравальник Осніель Мельгарехо, який набрав десять (дев'ять в атаці і переможний блок), також досягли двозначних цифр у результативності.

«Ми значно відставали в першому сеті, але зуміли відігратися, коли ще мало хто в це вірив, - прокоментував гру тренер «Мілану» Роберто Пьяцца. - Ми змогли зберегти ту саму форму у другому сеті, і навіть коли в третьому сеті кілька гравців вийшли з лави запасних і «Лубе» розігрався, ми залишалися зосередженими та дисциплінованими. Команда заслуговує усіляких похвал».

У складі «Лубе» єдиним, хто продемонстрував двозначні цифри, став догравальник Александар Ніколов. На рахунку висхідної зірки з Болгарії було 11 очок, і всі вони були набрані в атаці.

«Мілан» vs «Лубе Чивітанова»

«Це був дуже важкий матч для нас, - прокоментував американський діагональник «Лубе» Габріель Гарсія. - У нас був шанс відігратися в третьому сеті, але, на жаль, ми не змогли ним скористатися. Я думаю, «Мілан» грав на своєму звичайному рівні, тоді як ми сьогодні ввечері були набагато вище своїх стандартів, і в якийсь момент це вплинуло на нас з психологічної точки зору».

Четверті матчі обох серій («П’яченца»-«Трентіно» і «Лубе»-«Мілан») відбудуться в суботу, 22 квітня, о 19:00 за київським часом.

«Мілану», так само, як і «Трентіно», буде достатньо перемогти у цьому поєдинку, щоб вийти у фінал чемпіонату Італії.

Поділитися статтею

News