Вже в середу «Трентіно» може стати першим фіналістом чоловічого чемпіонату Італії
18.04.2023
«Трентіно» vs «П’яченца»

«Трентіно», перша команда, яка дійшла до півфіналу чоловічого чемпіонату Італії з волейболу, може стати й першою командою, що проб’ється до фіналу змагання. Перша можливість зробити це буде в «Трентіно» в середу, коли вдома він прийматиме «П’яченцу».

В даний час «Трентіно» веде в серії з рахунком 2:0. Команда забезпечить собі місце у фіналі, якщо здобуде перемогу й у своєму третьому поєдинку, який розпочнеться в середу о 19:00 за київським часом. У той же час «Лубе Чивітанова» і «Мілан» боротимуться за перемогу у своїй серії, рахунок в якій зараз становить 1:1.

Востаннє «Трентіно» вигравав чемпіонат Італії в сезоні 2014-2015, а до фіналу проходив у сезоні 2016-2017. Але зараз срібних призерів чоловічого клубного чемпіонату світу 2022 року відділяє від досягнення мети всього одна перемога.

Гравці «Трентіно» показали свою силу, розгромивши чемпіонів Кубка Італії вдома в першому матчі серії з рахунком 3:0 і обігравши їх на виїзді з рахунком 3:1 в неділю. Незважаючи на свою перевагу, вони ставляться з усією серйозністю до майбутнього матчу, який може стати вирішальним.

«Ми лідируємо з рахунком 2:0, але ми знаємо, що в «П’яченці» є гравці, які будуть боротися до кінця і які здатні грати на дуже високому рівні, - прокоментував центральний блокуючий «Трентіно» Сречко Лісінац. - Ми прекрасно усвідомлюємо це і розраховуємо на те, що підтримка наших вболівальників, які завжди нам дуже допомагали, підштовхне нас до фіналу».

«П'яченца»

Єдиний варіант «П'яченци» - здобути виїзну перемогу в наступному матчі і продовжити серію. Волейбольна команда, очевидно, втратила імпульс, який вона набрала в чвертьфінальній серії проти «Модени», але переможці Кубка Італії спробують повторити свій неймовірний успіх і відігратися після поразки в двох іграх поспіль.

«Я думаю, ми довели, що ми ніколи не здаємося, і тому ми знову будемо боротися до кінця, - заявив зв’язуючий «П’яченци» Антуан Брізар. - Ми сподіваємося, що зможемо зіграти краще, і ще повернемося додому на четвертий матч через кілька днів. Ми відчайдушно боролися в цьому сезоні і заслуговуємо бути тут. Нам пощастило, що у нас все ще є шанс просунутися вперед, і ми будемо боротися за нього».

Перед третім матчем серії між «Міланом» і «Лубе Чивітанова» жодна з команд не має переваги – «Мілан» вдома виграв недільний матч з рахунком 3:2, а «Лубе Чивітанова» розгромили своїх суперників в минулий четвер.

«Мілан» vs «Лубе Чивітанова»

Впевненість повернулася до волейболістів «Мілану», коли вони  зрівняли рахунок, і тепер вони намагатимуться здолати «Лубе Чивітанова» на виїзді, щоб мати шанс завершити серію перед своїми вболівальниками в четвертому матчі, який пройде в суботу.

«Третій матч буде відрізнятися від попереднього, оскільки ми будемо на виїзді і на нашому боці не буде вболівальників, - розмірковує діагональний «Мілану» Жан Патрі. - Нам потрібно знайти спосіб повторити наш недільний успіх, але цього разу без підтримки вболівальників. Було б чудово завершити серію в Мілані, тож ми зробимо все можливе, щоб здобути таку можливість».

«Мілан»,

Мета діючих чемпіонів Італії «Лубе Чивітанова» - ефективно використати домашню перевагу і повернути контроль над серією.

«Завдяки поразкам ми вчимося і знаходимо способи вдосконалення, але на цьому етапі сезону важливі результати, - впевнений зв’язуючий «Лубе Чивітанова» Лучано де Чекко. - У нас буде не так багато часу, щоб підготуватися до третього матчу, але ми повинні бути готовими до ще напруженого зіткнення. Ми знаємо, що «Мілан» - сильна команда, і після перемоги в першому матчі з рахунком 3:0 у нас не з’явилося ілюзій, що ми легко впораємося з ними. Нам потрібно зменшити кількість помилок і підготуватися до складних випробувань».

Поділитися статтею

News