«Мілан» зрівняв рахунок у півфінальній серії чоловічого чемпіонату Італії
17.04.2023
«Мілан» vs «Лубе Чивітанова»

В той же час «Трентіно» вдруге обіграв «П’яченцу» і тепер від фіналу його відділяє лише одна перемога.

В неділю «Мілан» зумів зібратися і обіграти діючих чемпіонів Італії «Лубе Чивітанова» в п’ятисетовому поєдинку, зрівнявши рахунок у півфінальній серії чемпіонату Італії з волейболу до 1:1.

«Трентіно» отримав величезну перевагу в своїй серії після того, як в неділю вдруге за чотири дні обіграв «П’яченцу» і тепер веде у рахунку 2:0. Команді з Тренто потрібно здобути лише ще одну перемогу, щоб вийти у фінал. Треті матчі обох серій по системі «кращі з п’яти» відбудуться в середу, 19 квітня.

«Мілан» vs «Лубе Чивітанова»

«Мілан» дуже впевнено вийшов у півфінал після перемоги у чвертьфіналі над діючими чемпіонами світу «Перуджею», але не зумів підтримати цей темп у першому поєдинку півфіналу, який відбувся у четвер, де поступився «Лубе Чивітанова» з рахунком 3:0.

Однак бойовий дух, який дозволив команді продемонструвати неймовірні результати в чвертьфіналі, знову повернувся в неділю і, скориставшись ним, «Мілан» здолав «Лубе Чивітанова» з рахунком 3:2 (25-18, 20-25, 25-21, 21-25, 15-9) на очах у своїх вболівальників. Тепер серія триватиме мінімум ще два матчі, останній з яких пройде в Мілані наступними вихідними.

«Мілан» vs «Лубе Чивітанова»

«Серія дійсно почалася для нас тільки сьогодні, - зазначив тренер «Мілана» Роберто Пьяцца. - Ми дуже добре попрацювали з точки зору техніки, тактики та емоцій. Тепер рахунок в серії знову рівний, і ми скористаємося часом до наступного матчу, щоб відпочити та подивитися фільм».

Японський догравальник Юкі Ісікава, який в минулий четвер заробив всього сім очок, знову показав вражаючий рівень гри, набравши 22 (20 в атаці, 1 ейсом, 1 на блоці) в недільному поєдинку.

Досягти такого результату Ісікаві допомогли французький діагональний Жан Патрі, який набрав 19 очок (15 в атаці, 2 ейсами, 2 на блоці), і кубинський догравальник Осніель Мельгарехо, який заробив 17 очок (всі в атаці).

«Мілан» vs «Лубе Чивітанова»

Серед гравців «Лубе Чивітанова» найкраще зіграли болгарський догравальник Александр Ніколов, який набрав 20 очок (всі в атаці), і італійський діагональний Іван Зайцев, який заробив 19 (15 в атаці, 1 ейсом, 3 на блоці).

«Ми очікували, що «Мілан» гратиметь значно краще, ніж в першому матчі, - сказав ліберо «Лубе Чивітанова» Фабіо Баласо. – Суперники створили нам багато проблем у першому сеті своєю подачею. Ми розібралися в їхній грі протягом матчу і зуміли довести все до п’ятого сету, але, на жаль, не змогли перемогти. Хотілося б, щоб ми краще почали тай-брейк, але роздуми про це зараз не допоможуть, тому ми зосередимося на третьому матчі».

Домашня перевага не зіграла важливої ролі в матчі між «Трентіно» і «П’яченцою», оскільки перші здобули другу перемогу в серії з рахунком 3:1 (25-19, 25-22, 20-25, 25-20), незважаючи на те, що вони були на виїзді.

Друга перемога над «П’яченцою» за чотири дні надала впевненості «Трентіно», які до цього програли своїм суперникам в півфіналі і в фіналі Кубка Італії, і в обох зустрічах в регулярному сезоні чемпіонату.

«Трентіно» vs «П’яченца»

Італійський догравальник Алессандро Мікелетто став найкращим бомбардиром «Трентіно», набравши 15 очок (12 в атаці, 2 ейсами, 1 на блоці). Капітан і догравальник команди-переможця Матей Казійскі заробив ще 10 пунктів (всі в атаці).

«Я вважаю, що обидві команди сьогодні зіграли краще, ніж у першому матчі, - розмірковував головний тренер «Трентіно» Анджело Лоренцетті. - Сьогодні ми відмінно зіграли в захисті і це допомогло нам, коли у нас були проблеми із забиванням. Це важлива перемога для нас, але нам потрібно залишатися зосередженими, тому що в плей-офі нічого не можна вважати гарантованим, а тим більше при грі проти «П’яченци», яка вражаюче відігрались в чвертьфіналі. Нам потрібно не стати занадто самовпевненими і зосередитися тільки на перемозі в півфіналі».

Незважаючи на поразку, у складі «П’яченци» опинився не тільки найкращий бомбардир матчу - італійський діагональний Юрій Романо, який заробив 19 очок (18 в атаці, 1 ейсом), але і троє інших гравців, які набрали двозначну кількість очок: бразильські догравальники Йоанді Леаль (12) і Рікардо Лукареллі (11), а також кубинський центральний блокуючий Робертланді Сімон (10).

«Трентіно» vs «П’яченца»

«Ми сьогодні не дуже гарно зіграли на подачах, і в деяких інших моментах ми теж допустили декілька помилок, - прокоментував зв’язуючий «П’яченци» Антуан Брізар. -Я думаю, що ми втратили ініціативу на ранній стадії, і це додало «Трентіно» додаткової впевненості. У середу у нас буде ще одна можливість відігратися, і ми зробимо все можливе, щоб зробити це. Ми вже перемагали в чвертьфіналі після рахунку в серії 2:0 і зараз постараємося зробити це знову».

Поділитися статтею

News