«Закса» забезпечила собі місце в півфіналі чемпіонату Польщі
17.04.2023
«Закса» vs «Проєкт Варшава»

Цими вихідними пройшли четверті матчі чвертьфінальних серій польської Плюс Ліги. Здобувши перемогу в чотирьох сетах над «Проєктом Варшава», «Закса» вийшла в півфінал змагання.

Діючі чемпіони Ліги чемпіонів ЄКВ та цьогорічні суперфіналісти «Закса» зіткнулися з «Проєктом Варшава» у четвертому матчі чвертьфінальної серії чемпіонату Польщі з волейболу серед чоловіків.

«Закса» vs «Проєкт Варшава»

Гравці «Проєкту Варшава» досить добре розпочали матч і виграли перший сет. Однак після цього «Закса» перехопила ініціативу і виграла як гру з рахунком 3:1 (23-25, 25-23, 25-19, 25-20), так і всю чвертьфінальну серію.

Догравальник «Закси» Бартош Беднош став найціннішим гравцем матчу, набравши 22 очки. Також у складі команди-переможця добре зіграли центральний блокуючий Норберт Губер (14 очок) та діагональний Лукаш Качмарек (11 очок). Найкращим бомбардиром «Проєкту Варшава» став французький догравальник Кевін Тійі, який заробив 15 очок.

Інший суперфіналіст чоловічої Ліги чемпіонів ЄКВ «Ястшембський Венґель» у третьому матчі чвертьфіналу Плюс Ліги в середу обіграв на виїзді «Трефл Гданськ» 3:1 (25:23, 25:27, 25:18, 25:22) і вийшов в півфінал. Найціннішим гравцем матчу став український центральний блокуючий Юрій Гладир.

Юрій Гладир

Тож наразі вже відомі три півфіналісти чоловічого чемпіонату Польщі: «Ястшембський Венґель», «Закса» і «Ресовія» гарантували собі місце в півфіналі. Тепер вони чекають переможця серії між «Варта Заверце» і «Ольштином».

Італійська Суперліга продовжилася другими зустрічами півфіналу. Команда «Трентіно» в черговий раз здобула перемогу над «П’яченцею», на цей раз з рахунком 3-1 (25-19, 25-22, 20-25, 25-20), і отримала перевагу в серії 2:0.

«Трентіно» vs «П’яченца»

В іншій серії ситуація стала складнішою: «Лубе Чивітанова» і «Мілан» у другій зустрічі зрівняли рахунок. Вигравши перший матч з розгромним рахунком 3:0, «Лубе» на цей раз очікували більш комфортного матчу, проте «Мілан» виграв запеклу битву на тай-брейку (3-2: 25-18, 20-25, 25-21, 21-25, 15-9), і зрівняв рахунок у серії 1:1.

Найкращим бомбардиром матчу став японець Юкі Ісікава, який набрав 22 очки, слідом йде Жан Патрі з 19 очками. На боці «Лубе» 20 очок здобув Олександр Ніколов і 19 очок - Іван Зайцев.

Обидва суперфіналісти чоловічої Ліги чемпіонів ЄКВ зуміли здобути перемогу в чвертьфінальних серіях і пройшли в півфінал чемпіонату Польщі. Крім того, в Італії у найочікуванішому поєдинку вікенду міланці здобули вирішальну перемогу над «Лубе» в п'яти сетах, зрівнявши рахунок в серії з рахунком 1:1 і зберігши надію потрапити до фіналу.

Поділитися статтею

News