«Лубе» і «Трентіно» з перемог починають півфінал італійської Суперліги
14.04.2023
«Трентіно» vs «П’яченца»

Перевага домашнього майданчика стала важливим фактором у стартових матчах півфіналу італійської Суперліги з волейболу: «Лубе Чивітанова» та «Трентіно», підживлені енергію своїх вболівальників, впевнено почали та виграли перші поєдинки у своїх серіях у четвер. Тож обидві команди матимуть перевагу перед наступними матчами півфіналу, які відбудуться в неділю, 16 квітня, о 19:00 за київським часом, коли «Мілан» прийме «Лубе», а «П'яченца» зіграє вдома з «Трентіно».

«Лубе Чивітанова» vs «Мілан»

«Лубе» почали півфінал з впевненого виступу перед своїми домашніми вболівальниками і не залишили шансів «Мілану», здолавши суперників у всіх в трьох сетах (25-17, 25-22, 25-17). Це була четверта поспіль перемога діючих чемпіонів, які поступалися 2:0 «Вероні» у своїй чвертьфінальній серії, але змогли переломити ситуацію і здобути перемогу з рахунком 3:2.

Висхідна зірка з Болгарії, 19-річний догравальник «Чівітанова» Александар Ніколов провів ще один вражаючий виступ у плей-оф Суперліги та покинув майданчик з 17 очками (15 - в атаці, два ейсами). Його товариш по команді кубинець Марлон Янт та зірковий діагональний нападник Іван Зайцев також зіграли важливу роль у тріумфі «Лубе», набравши 13 та 10 очок відповідно.

Александар Ніколов

«Для нас було важливо почати з правильної позиції, - прокоментував гру своєї команди ліберо Фабіо Баласо. - Вважаю, наша система захисту була дійсно сильною сьогодні ввечері, і це допомогло нам стримати основних нападників «Мілана», що стало одним з ключів до нашої перемоги. Вболівальники були чудовими сьогодні ввечері, і я сподіваюся, що ми зможемо зберегти цю атмосферу до кінця сезону».

Японська зірка «Мілана», догравальник Юкі Ісікава, провів дуже важкий вечір, набравши всього сім очок. Його колектив також робив ставку на олімпійського чемпіона, французького діагональника Жана Патрі, який здобув 12 очок (всі в атаці) і був єдиним гравцем в команді, який набрав двозначні цифри.

«Лубе Чивітанова» vs «Мілан»

««Лубе» завершили свою чвертьфінальну серію в суботу, в той час як нам належало ще грати в понеділок, і ці два додаткових дня, безумовно, зробили вплив на сьогоднішній результат, - зазначив тренер «Мілана» Роберто Пьяцца. - Але це не виправдання. Ми зіткнулися з дуже сильною командою, яка була кращою за нас у всіх компонентах, крім блокування. Ми знаємо, що нам є над чим попрацювати до наступного матчу».

У Тренто срібні призери чоловічого клубного чемпіонату світу 2022 року «Трентіно» виглядали відпочилими після 11-денної перерви, яку вони мали після завершенням своєї чвертьфінальної серії. Тож господарі майданчику домінували над переможцями Кубка Італії, і після трьох поразок вперше в сезоні здолали «П'яченцу», здобувши перемогу з рахунком 3:0 (25-23, 25-22, 25-18). 

«Трентіно» vs «П’яченца»

Атаку «Трентіно» очолив чемпіон світу Даніеле Лавіа. 23-річний догравальник приніс своїй команді 13 очок (12 в атаці, одне на блоці). Наступним став легендарний болгарський нападник, капітан команди Матей Казійскі, який набрав 11 очок (вісім в атаці, два ейсами, одне на блоці).

«Гадаю, ми могли б грати з трохи більшою інтенсивністю, але я можу тільки радіти отриманому результату, - сказав тренер «Трентіно» Анджело Лоренцетті. - Перемога в першому сеті була дійсно ключовою для нас, тому що, якби «П'яченца» вела з рахунком 1:0, матч став би набагато складнішим. Я впевнений, що в неділю вдома вони зіграють краще, так що нам теж потрібно бути більш ефективними».

«Трентіно» vs «П’яченца»

У «П'яченци», яка відзначилася трьома перемогами поспіль над «Моденою» у чвертьфіналі, три основні нападники набрали по дев'ять очок: бразильський догравальник Йоанді Леал, кубинський центральний блокуючий Робертланді Сімон і італійський діагональний Юрій Романо.

«Не думаю, що сьогодні ми грали з правильним настроєм, - сказав тренер «П'яченци» Массімо Ботті. - Нам не вистачало мотивації команди, яка хоче повернути титул додому, але вона нам знадобиться з цього моменту і до кінця сезону. У нас є кілька чудових якостей як у команди, але у нас також є слабкі сторони, і ми повинні вміти маскувати їх під час матчів».

Поділитися статтею

News