«Мілан» здолав «Перуджу» та вперше в історії вийшов до півфіналу італійської Суперліги
10.04.2023
«Мілан» vs «Перуджа»

Чвертьфінальний раунд італійської волейбольної Суперліги 2022-2023 років завершився в понеділок вражаюче: «Мілан» вибив зі змагань діючого чемпіона світу «Перуджу» і вийшов в «фінал чотирьох»

Півфінальна серія в Італії розпочнеться в четвер, 13 квітня, і в ній «Мілан» зустрінеться з чинним чемпіоном «Лубе», а переможець Кубка Італії «П'яченца» - зі срібним призером чоловічого клубного чемпіонату світу 2022 року «Трентіно», який завершив свою серію минулого тижня.

«Мілан» vs «Перуджа»

Останньою командою, яка забронювала собі місце в чвертьфіналі, став «Мілан». Колектив фінішував восьмим в регулярному чемпіонаті Суперліги, і перед ним стояло серйозне завдання – перемогти «Перуджу», яка залишилася непереможеною в своїх 22 матчах регулярного чемпіонату.

Команда з Північної Італії довела, що буде складним суперником протягом всієї серії, вдома двічі обігравши «Перуджу» на тай-брейку, але, можливо, показала свій кращий результат в сезоні в понеділок, коли на виїзді здолала діючого чемпіона світу з рахунком 3:1 (18-25, 25-21, 29-27, 25-23) і вперше увійшла до четвірки кращих команд країни.

Японська зірка Юкі Ісікава був в ударі: зі всієї команди він здобув найбільше очок (18, у тому числі 15 в атаці та 3 ейсами, та привів ) «Мілан» до перемоги. Крім того, саме 27-річний догравальник приніс своєму клубу переможне очко в грі, пробивши з зони захисту і обійшовши блокування і захист «Перуджі».

Юкі Ісікава

«Це було неймовірно, просто  фантастичний волейбольний матч, - прокоментував Ісікава. - За винятком першого сету, ми грали дуже добре. Було багато нервів, оскільки останні два сети наші суперники йшли дуже близько до нас, але ми виграли, і ми дуже раді цьому. Вихід у півфінал був нашою головною метою на сезон. Це мій третій сезон у «Мілані», і в першому ми виграли Кубок виклику ЄКВ, а в другому брали участь у півфіналі Кубка Італії. Я радий, що пишу тут історію».

Крім нього, в перемогу «Мілану» також внесли значний внесок інший догравальник Осніель Мельгарехо, який набрав 14 очок (11 в атаці, один ейсом, два на блоці), а також діагональний Жан Патрі і центральний блокуючий Агустін Лозер, які додали по десять очок кожен.

«Мілан» vs «Перуджа»

Кубинський діагональник «Перуджі» Хайме Еррера покинув майданчик з рекордними в цьому матчі 20 очками (16 в атаці, один ейсом, три на блоці), що на п'ять більше, ніж у польського догравальника Каміля Семенюка, проте їхніх зусиль було недостатньо, щоб вивести свою команду вперед.
 

Поділитися статтею

News