Першим півфіналістом італійської Суперліги став «Трентіно»
04.04.2023
«Трентіно» vs  «Монца»

«Трентіно» став першою командою, яка пройшла у півфінал італійської Суперліги 2022-2023 років за підсумками четвертого матчу чвертьфінальної серії, що відбувся в неділю. Срібні призери минулорічного чоловічого клубного чемпіонату світу міжнародної федерації волейболу виграли свою серію проти «Монци».

Здолавши «Монцу», «Трентіно»   завершив чвертьфінальну серію з рахунком 3:1, а їхнім суперником в півфіналі стане переможець серії між «Моденою» і «П’яченцою», рахунок в якій зараз становить 2:2.

Інші дві чвертьфінальні серії залишаються відкритими: рахунок між «Перуджею» і «Міланом», а також між «Лубе Чивітанова» і «Вероною» також становить 2:2.

«Трентіно», можливо, зіграв найкраще в останньому матчі чвертьфінальної серії, здолавши «Монцу» в трьох сетах поспіль (25-22, 25-20, 25-19), і вийшов в півфінал Суперліги в 15-му сезоні поспіль.

Атака «Трентіно» базувалася на діях трьох гравців: догравальників Алессандро Мікьєлетто (12 очок), Матея Казійскі (12) і Даніеле Лавіа (11).

«Це була одна з наших найкращих ігор за останній час, - сказав Лавія. -Це був дуже важливий матч, і я дуже радий, що нам вдалося його виграти. Я також радий, що поки ми єдина команда, яка вийшла у півфінал. Я сприймаю це як нагороду за нашу наполегливу працю та наше бажання перемогти. Наша шлях до цього моменту був не таким стабільним, як ми хотіли б, але, в цілому, ми грали добре».

Кращим бомбардиром матчу став німецький діагональний «Монци» Георг Грозер, який набрав 14 очок (11 в атаці, 2 ейсами, 1 на блоці). Догравальники Стівен Маар і Владислав Давискіба набрали по 11 очок кожен.

«Мілан»

«Мілан» став останньою командою, яка пройшла у чвертьфінал, і поки що єдиною, яка обіграла переможців регулярного сезону «Перуджу» в чемпіонаті Італії цього сезону. І в неділю він повторив свій успіх, обігравши діючих чемпіонів світу на тай-брейку (25-15, 19-25, 19-25, 28-26, 15-13).

Два догравальники «Мілану», Осніель Мельгарехо і Юкі Ісікава, привели свою команду до перемоги: Осніель став найращим бомбардиром матчу, набравши 22 очки (19 в атаці, 2 ейсами, 1 на блоці), а гравець з Японії заробив ще 18 (16 в атаці, 2 на блоці). Французький діагональний і олімпійський чемпіон Жан Патрі набрав 15 очок (12 в атаці, 2 ейсами, 1 на блоці).

«Цей матч і перемога в ньому стали дійсно особливими, - прокоментував центральний блокуючий Маттео П'яно. - Ми дещо погано грали на подачі, але в п’ятому сеті ми виправилися і це дозволило нам перемогти, бо «Перуджа» - дуже сильна команда. Це була грандіозна перемога, яку ми здобули на очах наших вболівальниками, і ми щасливі, що отримали ще один шанс пройти в півфінал».

Польський догравальник «Перуджі» Вільфредо Леон розділив звання найкращого бомбардиру матчу з Осніелієм Мельгарехо, оскільки також набрав 22 очки (15 в атаці, 5 ейсами, 2 на блоці), а кубинський діагональний Хесус Еррера заробив 19 (16 в атаці, 2 ейсами, 1 на блоці).

«Лубе Чивітанова»

Серія між «Вероною» і «Лубе» також продовжиться п'ятим матчем, оскільки діючі чемпіони «Лубе Чивітанова» відігралися з рахунку 2:0 в серії і здобули в суботу на виїзді перемогу 3:1 (20-25, 25-23, 28-26, 26-24).

Болгарський догравальник «Чивітанова» Олександр Ніколов знову зіграв ключову роль в грі і став найкращим бомбардиром матчу, набравши 22 очки, зробивши 14 результативних передач і вражаючі вісім ейсів. Італійський діагональний Іван Зайцев і кубинський догравальник Марлон Янт набрали по 17 очок кожен.

«Ми дійсно гідно зіграли, але, перш за все, ми були дуже сильні морально, - прокоментував Зайцев. -Обидві команди знали, наскільки важливою стала б перемога в цьому матчі, і матч видався дуже напруженим. Ми повернемося додому, щоб зіграти п'ятий матч, і я очікую приголомшливої атмосфери».

Малійський догравальник «Верони» Нуморі Кейта став найкращим бомбардиром матчу, набравши 25 очок (20 в атаці, 3 на блоці, 2 ейсами). Діагональний Максим Сапожков також чудово зіграв і заробив 21 очко (18 в атаці, 1 ейсом, 2 на блоці).

«П'яченца» vs «Модена»

«П'яченца», що програвала в серії з рахунком 2:0 так само, як і «Лубе», також зуміла відігратися, здобувши дві перемоги поспіль над «Моденою». Повернувшись додому в неділю, діючі чемпіони Кубка Італії розгромили своїх суперників в трьох сетах (25-21, 25-20, 25-21).

Два бразильські догравальники «П’яченци», Рікардо Лукареллі і Йоанді Леал, повели команду до перемоги, набравши по 14 очок кожен. Кубинський центральний блокуючий Робертланді Сімон набрав дев'ять очок (6 в атаці, 2 ейсами, 1 на блоці).

«Ми відмінно зіграли і з самого початку тиснули на наших суперників, - розмірковує Лукареллі. - Але ще нічого не вирішено. Рахунок в серії зрівнявся, і п'ятий матч дійсно стане для нас вирішальним. Я помітив, що в останніх двох матчах наша гра в захисті дійсно покращилася, і це допомогло нам».

Турецький діагональний Адіс Лагумджія став найкращим бомбардиром «Модени», набравши 13 очок (11 в атаці, 1 ейсом, 1 на блоці), а французький догравальник Ервін Н’Ґапет заробив 10, всі в атаці.

Поділитися статтею

News