«Закса» перемогла «Перуджу» у першому півфінальному поєдинку Ліги чемпіонів
30.03.2023
«Закса» vs «Перуджа»

Волейбольна команда з Польщі стала на крок ближче до захисту чемпіонського титулу.

У середу ввечері шанувальники волейбольну мали змогу насолодитися справжнім видовищем, головними дійовими особами якого стали польська «Закса» і італійська «Перуджа». Колектив з Польщі зумів здобути перемогу з рахунком 3:1 (25-18, 24-26, 25-19, 25-22) і став на крок ближче до Суперфіналу.

Таким чином, переможна серія «Перуджі» дісталася кінця. До цього матчу лише вони та «Ястшембський Венґель» були командами, які виграли всі свої матчі в Лізі чемпіонів цього сезону. Наразі  без поразок у лізі залишився тільки «Ястшембський».

«Закса»

«Закса» провела фантастичний перший сет. Гості повели лише одного разу з рахунком 1:0, а потім непробивні блоки Девіда Сміта і дії з флангів Лукаша Качмарека і Бартоша Беднорца дали перевагу польському колективу. У «Перуджі» був дуже поганий прийом (з результативністю лише на рівні 29% проти 47% у «Закси»). Девід Сміт відмінно відіграв кінцівку сету, а в останніх двох діях Вільфредо Леон допустив помилку, і господарі виграли сет з рахунком 25-18.

Неймовірні емоції подарували 3 200 глядачам волейболісти у другій частині. До самого кінця було незрозуміло, хто переможе. З рахунком 19-16 на користь гостей Девід Сміт знову вступив у гру і, оформивши ейс, зрівняв рахунок (19-19). Перший сетбол був у «Закси», але, незважаючи на передачу, вони розгубилися у захисті, чим скористалася «Перуджа» і виграла з рахунком 26-24.

Третій сет почався для «Закси» блискуче. Після ейса на подачі Сміта (третього в матчі) рахунок став 2-0, а потім швидко виріс до 7-4. Коли Плотницький атакував без блоку під час вкидання, перевага господарів зросла до 5 очок (13-8) і вони зберегли її до кінця сету, який виграли  25-19.

«Перуджа»

Останній сет знову почався відмінно для «Закси». Від рахунку 4:0 і 7:3 перевага швидко зросла до п'яти очок (15-10). У італійської команди на подачі був Сімоне Джанеллі, завдяки якому вони скоротили відставання до одного пункту (14-15). Решта четвертого сету стала виставою одного актора, ім’я якому Бартош Беднорц. Він завершував усі атаки або блокував своїх суперників. Ефективним блоком «Закса» поставила крапку у сеті з рахунком 25-22, і таким чином, отримала загальну перемогу 3:1.

Титул найціннішого гравця отримав Бартош Беднорц, який набрав 23 очки і зіграв з ефективністю 59%.

Зазначимо, що на боці переможців грав 35-річний український блокуючий Дмитро Пашицький, який приніс своїй команді 7 очок (6 - в атаці, 1 - на блоці). У складі «Перуджі» капітан збірної України, догравальник Олег Плотницький здобув 8 очок (6 - в атаці, 2 - на блоці).

«Я радий, що після другого, досить невдало програного сету ми знову показали, що можемо виплутуватися зі складних ситуацій, і особливо сьогодні у мене все пройшло добре, і я неймовірно щасливий», -прокоментував догравальник «Закси» Бартош Беднорц.

«Матч, безумовно, був приємним. «Закса» нас не здивувала, але була дуже ефективною. У нас було занадто багато помилок під час подачі та незавершених атак, але обидві команди все ще мають однакові шанси на успіх. Я думаю, що ми виграємо матч-реванш.. Спасибі вам, як завжди, за відмінний прийом і фантастичну атмосферу в Кендзежіне», - сказав колишній гравець «Закси», а нині догравальник «Перуджі» Каміль Семенюк.

«Подача була абсолютно невдалою, а грати проти команди такого рівня з такою подачею дуже складно. Ми зробили так багато помилок, не зумівши бути ефективними. Тоді як «Закса» - очевидно сильна команда, яка добре приймає і добре грає. Щоб бути конкурентоспроможними у виїзному матчі, нам потрібно поліпшити якість подачі і прийому», - зазначив головний тренер «Перуджі» Андреа Анастазі.

«Вони, звичайно, грали добре, ми не змогли зіграти в свій волейбол. Ми допустили занадто багато помилок, і якщо ми хочемо змінити цей півфінал, то обов'язково повинні зіграти в інший волейбол», - додав зв’язуючий «Перуджі» Сімоне Джаннеллі.

Матч-відповідь відбудеться 6 квітня.

Поділитися статтею

MATCH RESULTS

MATCH RESULTS