У першому півфінальному поєдинку Ліги чемпіонів зустрінуться «Халкбанк» і «Ястшембський Венґель»
29.03.2023
Стефан Буайе

Турецький колектив сподівається знову пройти у фінал, а польський намагатиметься зробите це вперше.

Дві з чотирьох найсильніших команд Європи, турецький «Халкбанк» і польський «Ястшембський Венґель», сьогодні зустрінуться у півфінальному матчі Ліги чемпіонів ЄКВ з волейболу. Обидві команди дивували рівнем своєї гри в цьому сезоні, і зараз, коли вони дійшли до півфіналу, навряд чи знайдеться той, хто вважає, що вони цього не заслуговують.

Стефан Буайе

До сьогоднішньої гри колективи зустрічалися п’ять разів, включаючи запеклу битву у «фіналі чотирьох» Ліги чемпіонів у 2014 році, який проходив в Анкарі і перемогу в якому здобув «Халкбанк».

Майже через 10 років «Халкбанк» має шанс вийти у фінал вдруге, і для цього їм потрібно знову здолати «Ястшембський Венґель». Поляки, з іншого боку, вже вчетверте зіграють у півфіналі, хоча їм ще жодного разу не вдавалося пройти далі.

Найкращим бомбардиром «Халкбанку» є Німір Абдель-Азіз, який посів третє місце серед діагональних нападників Ліги чемпіонів із 168 набраними очками, пропустивши вперед Лукаша Качмарека з польської «Закси» та Марека Сотолу з німецького «Берліну». Для голландського гравця перемога в Лізі чемпіонів ЄКВ є й особистою метою: його попередні спроби були у складі «Кунео» (2013 року) і «Трентіно» (2021).

Німір Абдель-Азіз

У складі «Ястшембського Венґеля» найбільші сподівання покладають на французького діагональника Стефана Буайе, однак і всі інші гравці команди, як очікується, зроблять значний внесок у гру.

Оскільки сьогодні «Халкбанк» матиме перевагу гри на домашньому волейбольному майданчику завдяки шаленій підтримці своїх уболівальників, для «Ястшембського Венґеля» успіхом стане вже те, якщо поєдинок триватиме 4 або навіть 5 сетів. Тоді польський колектив матиме більше шансів пройти в фінал з перемогою в матчі-відповіді, що пройде в Польщі. 

Матч відбудеться сьогодні, 29 березня, о 19:00 за київським часом.

Поділитися статтею

MATCH RESULTS

MATCH RESULTS