Володарі національних Кубків визначилися у Вірменії, Люксембурзі та Швейцарії
28.03.2023
«Невшатель»

«ВБХ Єреван», «Мамер», «Штрассен», «Шенуа» та «Невшатель» здобули перемоги у своїх країнах.

Національні волейбольні кубки в декількох європейських країнах завершилися минулого тижня. Команда «ВБХ Єреван» виграла жіночий Кубок Вірменії, «Мамер» і «Штрассен» завоювали жіночий і чоловічий Кубки Люксембургу, в той час як «Невшатель» і «Шенуа» відсвяткували перемогу в Швейцарії.

Вірменія

Вірменія

Волейболістки «ВБХ Єреван», що представляють державний університет імені Брюсова, виграли в неділю в столиці країни Кубок Вірменії серед жінок. У фіналі вони здобули перемогу у чотирисетовому поєдинку з «Ван Єреван» і завоювали трофей. Раніше в той же день був зіграний матч за третє місце, і інший столичний клуб, «Фіма Єреван» здолав «Гегашен» і піднявся на п'єдестал пошани з бронзовими медалями.

Люксембург

Люксембург

«Мамер» і «Штрассен» стали новими володарями Кубка Люксембургу серед жінок і чоловіків, обігравши своїх суперників у фіналі в суботу.

У жіночому фіналі, що проходив в Вальферданжі, волейболістки «Мамер» всього за 54 хвилини гри обіграли суперниць з «Бертранж» з рахунком 3:0 (25-12, 25-12, 25-7) і завоювали свій 13-й кубок в історії.

Люксембург

Чоловічий фінал відбувся там же, після фіналу серед жінок. «Штрассен» за 67 хвилин обіграв «Фентанж» з рахунком 3:0 (25-20, 25-17, 25-13) і поповнив свою колекцію 15-м Кубком Люксембургу.

Швейцарія

Чоловічий і жіночий фінали Кубка Швейцарії були зіграні перед майже двома тисячами глядачів у Вінтертурі в суботу, де «Шенуа» і «Невшатель» завоювали відповідні трофеї.

Швейцарія

У фіналі Кубка серед чоловіків «Шенуа» здобув перемогу над «Лозанною» з рахунком 3:1 (25-15, 21-25, 25-13, 25-20) і завоював свій дев'ятий трофей на турнірі. Це був перший фінал кубка, в якому грав «Шенуа» з 2006 року. Аргентинець з «Лозанни», діагональний Герман Йохансен, став найкращим бомбардиром фіналу, набравши 27 очок, в той час як сербський центральний блокуючий «Шенуа» Деян Радич став найціннішим гравцем матчу.

«Це фантастично! З самого початку сезону ми відчайдушно боролися за перемогу, - сказав Радич. - Ми програли плей-оф чемпіонату, але завдяки цьому перемога в фіналі кубка стала ще приємнішою».

Швейцарія

У захоплюючому п’ятисетовому жіночому фіналі «Невшатель» відігралися від 0:2 до перемоги над «Лугано» з рахунком 3:2 (22-25, 14-25, 25-16, 25-20, 15-7) і здобули свій другий національний кубок після першого в 2019 році. Центральна блокуюча Саміра Сульсер стала найціннішим гравцем «Невшатель», а американська зв’язуюча Карінн Гебхардт – «Лугано».

«Це неймовірно! Для мене це перша перемога в Кубку, як і для багатьох моїх товаришок по команді, тому ми надзвичайно щасливі, - сказала Сульсер. - Моя команда дуже добре грала на прийомі і в подачі, саме тому нам вдавалося так багато грати в центрі майданчику».

Поділитися статтею

MATCH RESULTS

MATCH RESULTS