Перемоги в Туреччині, та поразка в Італії: півфіналісти Ліги чемпіонів ЄКВ зіграли у національних змаганнях
27.03.2023
«Вакіфбанк»

Неймовірна гра в захисті допомогла «Вакіфбанку» здобути важливу перемогу над «Тюрк Хава Йоллари» минулими вихідними, тоді як «Ігор Горгондзола» зазнала поразки від «Мілану».

В одному з найбільш очікуваних волейбольних поєдинків вихідних діючі чемпіонки жіночої Ліги чемпіонів ЄКВ «Вакіфбанк» відвідали «Тюрк Хава Йоллари» в 21-му турі чемпіонату Туреччини.

Обидва колективи викладалися на 100% протягом усього матчу, але підопічні Джованні Джудетті краще зіграли в критичних моментах і здолали суперниць з рахунком 3:0 (25-19, 25-23, 25-23).

«Еджзаджібаші»

Волейболістки «Вакіфбанку» продемонстрували вражаючу гру в захисті: шість різних гравчинь зробили загалом 19 блоків лише за три сети. Найкращим бомбардиром матчу стала бразильська догравальниця Габріела Гімараес, яка набрала 17 очок, теж чудово зіграли турецька діагональна Алексія Керуцашу (13) і турецька центральна блокуючі Зехра Гюнеш (12, включаючи 7 блоків). Американська догравальниця Меддісон Кінгдон (15) стала єдиною гравчинею «Тюрк Хава Йоллари», яка набрала двозначну кількість очок.

Інші півфіналісти жіночої Ліги чемпіонів ЄКВ, «Еджзаджібаші», прийняли «Айдин Буюкшехір». Непереможені лідери національного чемпіонату продовжили свою серію і здолали своїх суперниць в чотирисетовому поєдинку 3:1 (25-21, 25-23, 19-25, 25-23).

За «Еджзаджібаші» у матчі не грали дві сербські зірки: діагональна Тіяна Бошкович і зв’язуюча Майя Огненович. За їх відсутності турецька догравальниця Ханде Баладин стала найкращим бомбардиром команди, набравши 20 очок, тоді як найкращим бомбардиром матчу стала італійська діагональна Анна Ніколетті, яка заробила 30 очок.

У ці вихідні все скалося не дуже добре для суперниць «Еджзаджібаші» у півфіналі Ліги Чемпіонів ЄКВ з команди «Ігор Горгондзола», які зустрічалися з «Міланом» в 24-му турі жіночого чемпіонату Італії.

«Ігор Горгондзола»

Хоча «Горгондзола» виграла перший сет, «Мілан» краще зіграв в наступних і здобув перемогу з рахунком 3:1 (17-25, 25-20, 25-21, 25-21). Польська догравальниця Магдалена Стісяк стала найкращим бомбардиром матчу, заробивши 24 очка, а турецька діагональна Ебрар Каракурт набрала 15 очок у складі «Ігор».

Здобувши цю перемогу, «Мілан» гарантував собі місце в першій трійці за підсумками регулярного сезону, а «Ігор Горгондзола» опустилася на п'яту сходинку.

«Мілан»

Таким чином, півфіналісти Ліги чемпіонів ЄКВ з Туреччини здобули важливі перемоги і зберегли свої позиції лідерів у національному змаганні, тоді як поразка «Ігор Горгондзола» погіршила становище в чемпіонаті Італії.

Поділитися статтею

MATCH RESULTS

MATCH RESULTS