Стали відомі команди-учасниці чемпіонатів світу у вікових групах Міжнародної федерації волейболу 2023
26.03.2023
Чемпіонат світу у вікових групах

Також були підтверджені місця і дати проведення жеребкування.

Міжнародна федерація волейболу оприлюднила склад команд для цьогорічного чемпіонату світу у вікових групах. Свої таланти на світовій арені продемонструють висхідні зірки світового волейболу з усіх п'яти континентів.

Перед оголошенням складу команд-учасниць, стали відомі місця і дати проведення чемпіонатів світу в вікових категоріях до 19 та 21 років. Жеребкування чемпіонатів світу серед дівчат до 19 років, юнаків до 21 року та до 19 років відбудеться 31 березня в Лозанні (Швейцарія), серед дівчат до 21 року - в Мехіко 12 травня.

Чемпіонат світу серед дівчат до 21 року пройде в мексиканських містах Леон і Агуаскальєнтес 17-26 серпня, в ньому візьмуть участь 16 команд, включаючи діючих чемпіонів Італію і срібних призерів Сербію в рамках квоти ЄКВ. Також гратимуть Мексика, Японія та Китай від Азіатської конфедерації волейболу, Єгипет і Туніс від Африканської конфедерації, Бразилія та Аргентина від Південноамериканської конфедерації, а також США та Куба від Конфедерації волейболу Північної, Центральної Америки і Карибського басейну. Крім того, Нідерланди, Польща, Домініканська Республіка, Туреччина і Таїланд пройшли кваліфікацію в світовому рейтингу.

Чемпіонат світу серед юнаків до 21 року відбудеться в Манамі (Бахрейн), з 7 по 16 липня, і в ньому змагатимуться 16 команд. Італія, чемпіони 2021 року, знову приймуть участь у змаганні, як і бронзові призери Польща. Крім того, до господарів турніру Бахрейну приєднаються Іран та Індія від Азіатської конфедерації, Єгипет та Туніс від Африканської, Бразилія та Аргентина від Південноамериканської, а також США та Мексика від Конфедерації волейболу Північної, Центральної Америки і Карибського басейну. Також гратимуть Бельгія, Болгарія, Канада, Чехія і Таїланд.

Чемпіонат світу до 19 років серед дівчат проводитимуть спільно Хорватія та Угорщина в містах Осієк і Сегед з 1 по 11 серпня. Щоб полегшити спільне проведення кількість команд-учасниць збільшено з 20 до 24.

Італія, яка посіла друге місце в 2021 році, і бронзові призери США повернуться на чемпіонат 2023 року. До них приєднаються господарі турніру Хорватія та Угорщина, а також Перу, Нігерія та Канада зі світового рейтингу. Ще гратимуть Японія, Китай, Корея і Таїланд від Азіатскьої конфедерації волейболу; Єгипет і Камерун від Африканської конфедерації; Туреччина, Німеччина, Сербія, Польща і Болгарія від Європейської конфедерації; Аргентина, Бразилія і Чилі від Південноамериканської конфедерації, а також Домініканська республіка, Пуерто-Ріко і Мексика від Конфедерації волейболу Північної, Центральної Америки і Карибського басейну.

І, нарешті, чемпіонат світу серед юнаків до 19 років відбудеться в Сан-Хуані (Аргентина), з 2 по 11 серпня, в ньому візьмуть участь 20 команд. До приймаючої країни Аргентини приєднаються Японія, Іран, Індія та Корея від Азіатської конфедерації; Нігерія та Єгипет від Африканської конфедерації; Італія, Франція, Болгарія, Сербія, Словенія та Бельгія від Європейської конфедерації; Бразилія, Колумбія та Чилі від Південноамериканської конфедерації, а також США, Мексика, Пуерто-Рико та Коста-Ріка від Конфедерації волейболу Північної, Центральної Америки і Карибського басейну.

Поділитися статтею

MATCH RESULTS

MATCH RESULTS