Важливі матчі всіх рівнів пройдуть вихідними в Італії
25.03.2023
«Скандіччі»

Цими вихідними в Італії відбудеться перший з трьох турів, які завершать регулярний сезон жіночого чемпіонату з волейболу. У ньому будуть зіграні важливі матчі, які можуть стати вирішальними на всіх рівнях: на кону стоятимуть і квота Ліги чемпіонів, і місця в плей-оф чемпіонату Італії, і можливість залишитися у вищому дивізіоні.

Першим матчем вихідних стане поєдинок між «Кунео» і «Скандіччі», який пройде в суботу, 25 березня, о 21:30 за київським часом. Вже застрахована від вильоту «Кунео» має непогані шанси на вихід в плей-оф. В даний час команда посідає 10-е місце в таблиці і від проходження в плей-оф її відділяє п’ять очок.

«Кунео»

Тим часом віце-лідер «Скандіччі» намагатиметься вирватися на перше місце, але може й потрапити на третє, бо його перевага над «Міланом», який посідає наступну позицію в таблиці, становить всього чотири очки. До цього команди зустрічалися дев'ять разів, і «Кунео» виграли перші чотири зустрічі з 2018 по 2020 рік, але «Скандіччі» здолали суперниць у наступних п’яти, включаючи домашню перемогу у матчі першої половини регулярного сезону. Найкращою бомбардиркою того матчу стала китайська догравальниця Чжу Тін. Крім того, гравчині «Скандіччі» зараз відчувають моральний підйом, оскільки на початку цього тижня вони пройшли у фінал Кубка ЄКВ.

«Вдома ми завжди грали, сповнені рішучості та ентузіазму, і я вірю, що у матчі проти «Скандіччі» все пройде так само. Ми сподіваємося, що в суботу підтримати нас прийдуть багато вболівальників», - сказав помічник головного тренера «Кунео» Сімоне Гандіні.

Перші чотири матчі неділі почнуться о 18:00 за київським часом. В одному з них зійдуться «Ігор Горгондзола», яка посідає четверте місце, і «Мілан», що розмістився сходинкою вище. Хоча розрив у сім очок між командами може здаватися непереборним, «Мілан» прагнутиме наздогнати «Скандіччі», в той час як «Ігор Горгондзола» намагатиметься випередити «К'єрі» в гонці за четверте місце, оскільки обидві команди зараз мають однакову кількість очок. 

Ебрар Каракурт

Волейболістки «Ігор Горгондзола» вийдуть на майданчик з гарним настроєм, оскільки вони пройшли в півфінал Ліги чемпіонів ЄКВ, на відміну від гравчинь «Мілану», які не змогли цього зробити. «Ігор Горгондзола» також виграв 11 з 19 минулих зустрічей з «Міланом». Остання зустріч між цими командами відбулася в листопаді, тоді команда з Новари здобула важку перемогу у п'ятисетовому поєдинку, а найкращим бомбардиром матчу стала турецька діагональна Ебрар Каракурт (28 очок).

«К'єрі»

У той же час «К'єрі», яка цього тижня виграла Кубок Виклику ЄКВ, відвідає «Бергамо» - команду, яка ще не забезпечила собі путівку до чвертьфіналу. «Бергамо» посідає сьоме місце, але лише на п'ять очок випереджає «Флоренцію», що розмістилася на дев'ятому. Оскільки в неділю «Флоренцію» відвідає діючий клубний чемпіон світу, діючий чемпіон Італії і лідер турнірної таблиці «Імоко», перемога над «К’єрі», можливо, гарантує «Бергамо» місце у вісімці кращих.

Дуже важливою в боротьбі за останні три місця в плей-оф стане четверта гра. Якщо «Казальмаджоре», що посідає шосте місце, зуміє здолати «Е-Ворк», він забезпечить собі місце в чвертьфіналі. Це також поставить під загрозу місце «Е-Ворк» в плей-оф, тож господарі майданчику відчайдушно боротимуться, щоб додати очки до свого рахунку, адже від найближчих суперників їх віддаляє лише два пункти.

«Е-Ворк»

«Я не можу дочекатися зустрічі з «Е-Ворк», які відмінно зіграли у другій частині чемпіонату і є складними суперниками. Ми повинні викластися по-максимуму і здобути перемогу, щоб зберегти шосте місце, - сказала американська зв’язуюча «Казальмаджоре» Лорен Карліні. - На мій погляд, ми готові зустрітися з сильними командами, які гратимуть в плей-оф. Ми знаємо: якщо будемо грати добре, в плей-офі ми можемо досягти будь-чого».

Пізніше в неділю пройде матч, на кону у якому стоятиме виживання в вищому дивізіоні. У поєдинку, що розпочнеться о 20:30 за київським часом, зійдуться «Пінероло» (посідає 13 місце) та «Мачерата» (14 місце). Головною метою «Мачерати» стане збільшення переваги у чотири очки і, найголовніше, подолання розриву в два очки до «Барточчіні-Фортінфіссі», що знаходяться на 12 місці. Останні приймуть «Валлєфолью» (11-е місце) о 22:00 за київським часом. В той час як «Валлєфолья» не зможе вилетіти з дивізіону і навіть теоретично має шанси потрапити до плей-оф, оскільки розрив між нею та восьмим місцем становить шість очок, дві з трьох інших команд не гратимуть у вищому дивізіоні наступного сезону.

таблиця чемпіонат Італії

Розклад 24-го туру жіночого чемпіонату Італії (за київським часом):

25 березня, 21:30: «Кунео» - «Скандіччі»
26 березня, 18:00: 
                                 «Флоренція» - «Імоко»
                                 «Ігор Горгондзола» - «Мілан»
                                 «Бергамо» – «К'єрі»
                                 «Е-Ворк» - «Казальмаджоре»
                     20:30: «Пінероло» - «Мачерата»
                     22:00: «Барточчіні-Фортінфіссі» - «Валлєфолья»
 

Поділитися статтею

MATCH RESULTS

MATCH RESULTS