«П'яченца» та «Лубе Чивітанова» зіграють вирішальні матчі у чвертьфіналі Суперліги
24.03.2023
«П’яченца»

«П’яченца» та «Лубе Чивітанова» більше не мають права на помилку у чвертьфіналі волейбольної Суперліги Італії, оскільки третій тур, що пройде в неділю, стане для цих команд ситуацією «все або нічого».

Діючий переможець Кубка Італії «П'яченца» та чинний чемпіон Італії «Лубе Чивітанова» програли свої перші два матчі проти «Модени» та «Верони» відповідно, тож обидві волейбольні команди мають виграти у третьому турі, щоб уникнути поразки в серії з розгромним рахунком і продовжити її щонайменше на кілька днів.

«П'яченці» в обох зустрічах з «Моденою» не вистачило лише декілька очок, щоб здобути перемогу, і обидва матчі вирішувалися на тай-брейку. Так чи інакше, недільний матч, що відбудеться о 19:00 за київським часом, стане вирішальним для команди.

«Я відчуваю, що нашою головною проблемою була відсутність зосередженості в ключові моменти матчу, - прокоментував догравальник Фабріціо Джироні після минулого матча в середу. - Ми добре відігравалися, але на такому рівні, якщо ви не можете залишатися зосередженими у важливі моменти, вам важко перемогти. Зараз наш єдиний варіант - поїхати в Модену і виграти матч. Ми знаємо, наскільки ми сильні як команда, і нам потрібно викластися повністю, від першого до останнього очка».

Ще одним випробуванням для «П'яченци» стане контроль дуету бомбардирів «Модени»: французького догравальника Ервіна Н’Ґапета і турецького діагонального Адіса Лагумджія. Обидва набрали більше 40 очок у перших двох матчах і відповідали за більшу частину успіхів своєї команди в серії.

«Лубе Чивітанова»

Також у неділю, о 20:00 за київським часом, «Лубе Чивітанова», що програла перші два поєдинки з рахунком 3:0 і 3:2, прийматиме «Верону»,. Діючі чемпіони ризикують вперше з сезону 2009-2010 не пройти в півфінал Суперіліги, і, щоб не допустити цього, їм потрібно обіграти «Верону» три рази поспіль.

«Ми вважаю, що заслуговуємо на кращій результат у серії, - розмірковує центральний блокуючий «Лубе» Бартелемі Шиненьєзе. - Останні два матчі були дуже складними, але ми показали, що можемо протистояти «Вероні». Обіграти «Верону» тричі поспіль буде непростим завданням, але серія ще не закінчилася, і ми розраховуємо на підтримку наших уболівальників, щоб увійти в історію».

«Лубе Чивітанова» програла останні три гри проти «Верони», враховуючи матч регулярного сезону Суперліги в січні, але до цього моменту вона виграла 17 поспіль поєдинків проти своїх суперників.

«Трентіно»

Третій тур чвертьфіналу розпочнеться в суботу, коли «Трентіно» прийматиме «Монцу» о 21:30 за київським часом. Зараз рахунок в серії становить 1:1: «Трентіно» виграли перший матч вдома з рахунком 3:2, а «Монца» відігралися в середу з рахунком 3:1.

У третьому матчі за «Трентіно» зможуть зіграти догравальник Алессандро Мікьєлетто і центральний блокуючий Марко Подрашчанін, які не брали участі в матчі у середу, а також догравальник Даніеле Лавіа, який грає лише невеликий час.

«Нам довелося зіграти в останньому матчі зовсім іншим складом, і в нас є всі шанси на перемогу, - сказав головний тренер «Трентіно» Анджело Лоренцетті. - Я сподіваюся, що ми зможемо повернути деяких гравців і краще зіграти третьому матчі».

«Перуджа»

Також на домашню перемогу і перевагу в серії з рахунком 2:1 розраховують лідери регулярного сезону «Перуджа». Залишившись непереможеними протягом регулярного сезону, діючі чемпіони світу почали плей-оф, розгромивши «Мілан» з рахунком 3:0, однак програли на тай-брейку матч в середу. Третій матч почнеться в неділю, о 19:00 за київським часом.

«Це плей-оф, і ми повинні бути готовими до поразок, тому що це тут звичайна справа, - сказав головний тренер «Перуджі» Андреа Анастазі. - Щоб залишатися сильними і незламними у важливих матчах, нам потрібно розуміти свої межі і знати, що робити в критичні моменти. Ми будемо готові до третього матчу і намагатимемося виграти на очах у наших вболівальників».
 

Поділитися статтею

News