Після шестисетового поєдинку «Закса» вийшла у півфінал Ліги чемпіонів
17.03.2023
«Трентіно» vs «Закса»

Наразі відомі всі півфіналісти Ліги чемпіонів ЄКВ серед чоловіків: польський «Ястшембський Венґель», італійська «Перуджа» і турецький «Халкбанк» кваліфікувалися в середу, а вчора до «Великої четвірки» приєдналася «Закса» з Кендзежин-Козьле.

16 березня був зіграний останній матч чоловічого чвертьфіналу. З одного боку сітки був переможець двох останніх турнірів «Закса», а з іншого - команда «Трентіно», яка звикла виходити в півфінал. І переможцем у поєдинку, що тривав 144 хвилини, стали гравці «Закси», які кваліфікувалися після «золотого сету».

«Трентіно» vs «Закса»

Перший матч між командами завершився перемогою «Закси» з рахунком 3:2, а вчора з таким самим рахунком 3:2 (25-19, 23-25, 27-29, 25-21, 15-12) перемогли італійці. Тож боротьба за вихід до півфіналу продовжилася у «золотому сеті», який завершився на користь колективу з Польщі (9-15).

Шанувальники волейболу мали можливість насолодитися справжнім трилером у Тренто. У першому сеті «Трентіно» перехопили ініціативу і повели в рахунку (8-4), але досить скоро «Закса» його наздогнав (10-9). Проте цього було недостатньо. Протягом сету «Закса» або трохи відставала, або зрівнювала рахунок з «Трентіно», однак так і не вийшла вперед. Італійці закрили перший сет з рахунком 25-19 і записали в свій послужний список два ейси.

Другий сет був зовсім іншою історією. Команди грали в «догонялки», борючись за кожне очко. «Трентіно» двічі вдавалося відірватися від «Закси» (10-6 і 17-11), але потім стався поворот і польська команда спочатку зрівняла рахунок у сеті (22-22), а потім і здобула перемогу 23-25.

«Трентіно» vs «Закса»

Третій сет, безумовно, був не для слабкодухих. Хоча гра починалася спокійно, з різницею в кілька очок, досить скоро вона перетворилася на справжній трилер. Починаючі від рахунку 15-14, жодній з команд не вдавалося отримати перевагу хоча б у два пункти аж до самого кінця. Тож суперники незабаром досягли відмітки у 25 очок, але переможця все ще не було. Тому вони продовжували грати. Кілька разів «Трентіно» мав нагоду взяти перевагу в сеті, кілька разів такий шанс був у «Закси», але в підсумку поляки зуміли завершити ще один сет на свою користь  –  27-29.

Розуміючи, що для того, щоб мати хоч якісь шанси на вихід у півфінал їм потрібно виграти четвертий сет, волейболісти «Трентіно» вийшли на майданчик, рішуче налаштованими на перемогу. І хоча вони грали з «Заксою» на одному рівні, додаткова мотивація допомогла італійцям виграти четвертий сет з рахунком 25-21.

«Трентіно» vs «Закса»

П'ятий сет був останнім шансом для «Трентіно» вийти в «золотий сет», а для «Закси» - останнім шансом його уникнути і поставити крапку у всьому матчі. І цього разу вдача була на боці італійців. Їм вдалося здобути перемогу (15-12) і, відповідно, для визначення переможця знадобився «золотий сет». Та вже в ньому  переможцем все ж таки стала «Закса». Тож саме польський колектив вийшов у півфінал волейбольної ліги чемпіонів серед чоловіків.

У півфіналі «Халкбанк» зіграє з «Ястшембським Венґелем», а «Перуджа»- з «Заксою».

«Ми не кращим чином почали цей вечір, оскільки спочатку були дуже емоційними, а «Трентіно» був агресивний на подачі. У цих хлопців приголомшливий характер, вони залишалися зосередженими і згуртованими. Вони ніколи не здавалися, і після перемоги у другому сеті ми точно прокинулися. Це була дуже довга гра: чотири сети, п'ять сетів, а потім шість. Але ми залишилися у грі, і я дуже радий цьому і за цих хлопців. Це не завжди був хороший волейбол, але ми відбилися і знайшли стабільність», - сказав  головний тренер «Закси» Туомас Саммельвуо.

«Ми пишаємося тим, що зробили сьогодні ввечері, але, звісно, дуже шкодуємо, що не пройшли кваліфікацію. Наша мрія зупинилася на «золотому сеті», проте сьогоднішня гра доводить, що у нас великий потенціал. Вітаємо «Заксу» з кваліфікацією, а нас - з боротьбою до кінця», - прокоментував поєдинок центральний блокуючий «Трентіно» Сречко Лісінац.

Поділитися статтею

MATCH RESULTS

MATCH RESULTS