Кваліфікація Олімпійських ігор 2024: завтра шляхом жеребкування буде визначений склад груп
16.03.2023
Кваліфікація Олімпійських ігор 2024: завтра шляхом жеребкування буде визначений склад груп

Жеребкування відбіркових турнірів до Олімпійських ігор з волейболу у вересні та жовтні відбудеться в Лозанні у п'ятницю, 17 березня, о 14:00 за київським часом та транслюватиметься в прямому ефірі

У змаганнях з волейболу на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі візьмуть участь по дванадцять чоловічих та жіночих команд. Як приймаюча країна, Франція, що є чинним олімпійським чемпіоном з волейболу серед чоловіків, забезпечила собі місце як у чоловічих, так і в жіночих змаганнях. Решта 11 місць для кожної статі будуть розподілені за допомогою двоетапного процесу кваліфікації, який гарантує, що найсильніші волейбольні країни зможуть взяти участь у змаганні, дотримуючись принципу універсальності.

Етап 1 - Олімпійський кваліфікаційний турнір

Шість місць у олімпійських змаганнях для жінок та чоловіків будуть розіграні під час Олімпійських кваліфікаційних турнірів, де найкращі 24 команди за версією Міжнародної федерації волейболу будуть розділені на три групи по вісім команд. Потім дві найкращі команди в підсумковому заліку кожної групи в числі перших отримають місця у змаганні, що пройде в Парижі в 2024 році.

Етап 2 – Універсальний відбір

Решта п'ять місць як серед чоловіків, так і серед жінок, будуть розподілені шляхом вибору п'яти найкращих команд за версією Міжнародної федерації волейболу станом на кінець попереднього етапу волейбольної Ліги націй 2024, які ще не отримали місця у змаганні. Щоб гарантувати принцип універсальності, ці команди будуть обрані в такому порядку пріоритетів: 

1) Команда (команди) з континенту (континентів), які не мають команди (команд), що вже отримали місця, 
2) Найкраща команда (команди) за версією Міжнародної федерації волейболу, яка ще не отримала місце.

Competition Format

Формула відбору:

  • Існує 6 груп по 8 команд (по 3 групи кожної статі)
  • Склад груп буде визначений в п'ятницю, 17 березня, шляхом жеребкування. 
  • Учасники кожної групи будуть грати в круговому форматі.
  • Кожна команда буде грати з 7 іншими командами групи та займе місце в групі відповідно до стандартної системи ранжування команд.
  • Дві найкращі команди з кожної групи отримають місця у Олімпійських Іграх 2024.

Нагадаємо, що кваліфікаційні турніри серед жінок проходитимуть в Китаї, Японії та Польщі. Ідентичні чоловічі турніри будуть зіграні в Бразилії, Китаї та Японії.

Поділитися статтею

News