«Еджзаджібаші» виграла перший матч у чвертьфіналі жіночої Ліги Чемпіонів ЄКВ
15.03.2023
«ДевелопРес» vs «Еджзаджібаші»

Захоплююча гра жіночої Ліги чемпіонів ЄКВ з волейболу відбулася у вівторок ввечері, почавши чвертьфінальну стадію одного з головних клубних змаганнь Європи.

Поєдинок польської «ДевелопРес» з турецькою «Еджзаджібаші» насправді можна було назвати «сербською битвою», оскільки у ньому по різні боки сітки зустрілися найсильніші зірки жіночого волейболу Сербії (Олена Благоєвич за «ДевелопРес», Тіяна Бошкович і Майя Огненович за «Еджзаджібаші»).

«ДевелопРес» vs «Еджзаджібаші»

У першому в історії поєдинку між цими двома командами «Еджзаджібаші» здобули перемогу над своїми суперницями з рахунком 3:1, хоча «ДевелопРес» майже довели матч до тай-брейку. Після п'яти виграних очок, які могли стати останніми в матчі, полячки не зуміли підтримати темп і «Еджзаджібаші» завершили гру, вигравши шостий матч-пойнт.

Згідно статистиці, «Еджзаджібаші» показали кращі результати в атаці (65 успішних атак проти 55 у «ДевелопРес») і блокуванні (13 непробивних блоків проти 8). Польський колектив трохи краще зіграв в подачі, зробивши за гру два ейси (в той час, як «Еджзаджібаші» не зробили жодного). 

Тіяана Бошкович стала найціннішим гравцем матчу, набравши 27 очок і продемонструвавши 48% успіху в атаці. Її товаришка по команді Ясемін Гювелі здобула 11 пунктів (62% успіху).

Серед гравців «ДевелопРес» найбільшу кількість очок набрала Вероніка Центка (15 очок, 54% успіху).

Вирішальний матч-відповідь відбудеться 23 березня в Стамбулі.

«ДевелопРес» vs «Еджзаджібаші»

«Ми могли б зіграти краще. Наші суперниці добре зіграли сьогодні, ми знали, що грати у Жешуві буде важко - у «ДевелопРес» чудові вболівальники, які створюють чудову атмосферу. Ми контролювали ініціативу протягом майже всього матчу. У другому сеті ми на деякий час втратили її, але потім змогли повернути. Ми допустили кілька помилок, яких не повинні були допускати (принаймні я допустила), але, сподіваюся, в Стамбулі ми зіграємо краще», - прокоментувала гру діагональна «Еджзаджібаші» Тіяана Бошкович.
 

Поділитися статтею

MATCH RESULTS

MATCH RESULTS