У Словенії визначилися переможці національних Кубків
14.03.2023
«Марібор»

Минулими вихідними у Веленє пройшли фінали Кубків Словенії з волейболу серед жінок та чоловіків. «Марібор» і «Любляна» здобули перемоги в своїх поєдинках за перші національні трофеї сезону перед більш ніж 1300 глядачами в Червоному залі.

У першому поєдинку фіналу діючі чемпіони Кубку серед жінок «Кальцит Камнік» не змогли виграти п’ятисетовий матч, в результаті чого гравчині команди «Марібор» завоювали 19-й кубок в 31-му змаганні.

«Кальцит Камнік»

«Марібор», у складі якого грали Лорена Лорбер та Іcа Млакар, домінував протягом перших двох сетів. Проте, діючі чемпіонки Словенії з «Кальцит Камнік», серед яких найкращими бомбардирами стали Анжелка Радішкович і Ненех Сіллах, відігралися і зрівняли рахунок у матчі. Під час тай-брейку обидві команди відчайдушно боролися за перемогу, але, в підсумку, «Марібор» виграв матч.

«Марібор»

«Ми могли виграти вже в третьому сеті, але ми втратили концентрацію і дозволили суперникам перехопити ініціативу. На щастя, ми зуміли здолати наших суперників в п'ятому сеті. Я пишаюся своїми товаришками по команді, і ми всі раді, що знову виграли кубок. Я хочу подякувати нашим уболівальникам за їх підтримку і організаторам за проведення цього чудового заходу. Було приємно грати тут, у Веленє», - прокоментувала Лорена Лорбер, яка стала найціннішим гравцем матчу.

У чоловічому змаганні «Любляна» захистила свою бездоганну серію домашніх перемог у цьому сезоні. Команда, яку тренує Радован Гачич, у суботу перемогла своїх вічних суперників «Кальцит Камнік» у фіналі з рахунком 3:2 і виграла Кубок Словенії у 14-й раз.

«Любляна»

У цікавому матчі волейболісти «Кальцит Камнік» здобули перемогу в першому сеті, незважаючи на травму свого капітана Яна Клобучара. Але «Любляна» на чолі з Ніколою Георгієвим, який став найціннішим гравцем матчу, і Даніелем Концільєю не здавалася і виграла наступні два сети.

«Кальцит Камнік» виграла напружений четвертий сет після чудової оборони Алана Косеніни та атак Луїса Томаса Соса та Даніеля Апонзи. Однак у другому тай-брейку вечора перемогла «Любляна» й отримала Кубок.

«Любляна»

Давній член «Любляни» Матіч Відечник був радий черговому титулу:

«Результат матчу показує, що ми зіграли добре. Ми занадто нервово вступили в матч. Обидві команди дуже сильно бажали виграти цей кубок. І ми, і наші суперники грали на високому рівні, і вболівальники могли насолоджуватися чудовою грою від початку і до кінця матчу. Це справді була хороша гра, і, на щастя, саме ми зараз святкуємо перемогу».
 

Поділитися статтею

News