Турецька «Фенербахче» забронювала путівку до чвертьфіналу жіночої Ліги чемпіонів ЄКВ
02.03.2023
«Фенербахче» vs «Хемік Поліце»

Два останніх білета в чвертьфінал жіночої волейбольної Ліги чемпіонів 2023 року розігруються сьогодні ввечері. Перший вже отримав стамбульський «Фенербахче», здобувши перемогу з рахунком 3:1 (25-23, 25-19, 21-25, 25-18) над польською «Хемік Поліце». Володар другого наразі визначається у поєдинку між «ДевелопРес» і «Ле-Канне».

Здобувши перемогу в першому матчі плей-оф у захоплюючому п'ятисетовому протистоянні з «Поліце», «Фенербахче» на домашній арені вдруге обіграв польський колектив. 

«Фенербахче» vs «Хемік Поліце»

Перший сет був сповнений несподіваних поворотів, але його долю значною мірою вирішила догравальниця Аріна Федоровцева. Вже на самому початку три її ейси забезпечили «Фенербахче» перевагу з рахунком 7:3. «Хемік Поліце» вдалося скоротити відставання до 9-7, але лише на короткий момент, а потім команда Зорана Терзича відірвалася з рахунком 16-10. Але, як тільки почало здаватися, що турчанки отримають легку перемогу в сеті, «Поліце» знову повернулася у гру. З Мартіною Лукасік на подачах (2 ейси) польські гравчині зрівняли рахунок (17-17), проте наступні три очки здобула «Фенербахче». Ще одну нічию зафіксували за рахунку 21-21, але у вирішальний момент Федоровцева, яка набрала в цій партії в цілому 8 очок, довела рахунок до 25-23.

У другому сеті в «Поліце» також виникли проблеми, як тільки Федоровцева вийшла на лінію подачі. «Фенербахче» вирвався вперед на чотири очки (7-3), та, на відміну від попереднього сету, вже не втрачав переваги і повністю контролював ситуацію на майданчику, у підсумку вигравши з рахунком 25-19. «Фенербахче» перевершив своїх суперниць за кількістю результативних атак 18 проти 11 (53% - 33%), причому 6 з них реалізувала діагональна Меліса Варгас.

У наступному періоді зусиллями усієї команди «Хемік» вирвався вперед з рахунком 9:3. Польська висхідна зірка Мартіна Чирнянська вразила своєю розумною грою (6 очок). «Фенербахче» продовжував наполегливо тиснути на «Хемік», але команда гостей зберегла лідерство (12-8, 18-13). У вирішальній частині сету обидва колективи грали не бездоганно, проте «Поліце» витримала тиск і закрила сет з рахунком 25-21 після успішної атаки Йовани Бракочевич Канціан (7 очок).

Це стало холодним душем для «Фенербахче», який відкрив 4-й сет з рахунком 6-3. «Поліце» намагалася тримати суперниць у полі зору, але в середині сету господарі повели з рахунком 14-10 і не упустили можливості закріпити свою путівку до чвертьфіналу, вигравши його з рахунком 25-18.

Меліса Варгас

Найбільше очок у цьому матчі здобула Меліса Варгас – 25 (18 в атаці, 2 у блоці, 5 ейсів), і отримала заслужену нагороду найціннішого гравця. Аріна Федоровцева, що підтримувала її протягом матчу, набрала 18 очок. У складі «Хеміка» найбільший здобуток - 20 очок - у Йовани Бракочевич.

Поділитися статтею

News