Чеська «Дукла» пройшла в раунд плей-офф жіночого Кубку ЄКВ
20.01.2023
«Дукла»

«Дукла» (Ліберець) вийшла в стадію плей-офф жіночого волейбольного Кубка ЄКВ після двох перемог в стількох же матчах з новачками єврокубків - угорською командою «Сент Бенедек» (Балатонфюред). 

Минулого тижня «Дукла» здобула виїзну перемогу у матчі 1/8 фіналу з рахунком 3:1, а вчора легко завершила справу щодо виходу в наступний раунд змагань, завдяки повній перемозі з рахунком 3:0 (25-17, 25-17, 25-23) на домашній арені.

«Ми очікували більш складної гри. Початок матчу був відмінним, ми не дали угорській команді жодного шансу розвинутися і розіграти свою гру. Я думаю, що мої дівчата, які зазвичай не виходять у стартовому складі, теж зіграли добре», - прокоментував головний тренер «Дукли» Лібор Галік

«Дукла» дійсно задавала темп від початку до кінця першого сету (8-4, 17-9, 18-12). Деякі зміни в стартовій шістці допомогли гостям з Угорщини скоротити відставання до 18-15, але після чеського тайм-ауту «Дукла» продовжила впевнено крокувати до перемоги і в підсумку виграла перший сет (25-17). 

У другому сеті «Сент Бенедек» спочатку поступався з рахунком 2:6, та надалі хід матчу анітрохи не змінився – «Дукла» лідирувала з величезним відривом (19-8), а завдяки перемозі 25:17 і лідерству 2:0 в матчі чехи вже були впевнені, що продовжать свій шлях у раунді плей-офф. Тож третій сет не мав великого значення, але у ньому суперницям нарешті вдалося не відставати, проте в підсумку все ж таки саме «Дукла» здобула перемогу 25-23, завершивши матч з рахунком 3:0.

«Це, безумовно, великий успіх для нас. Суперник грав досить погано. Я думаю, що ми краще граємо з суперниками з нижньої частини турнірної таблиці в чемпіонаті Чехії. Звичайно, ми щасливі, що вийшли в наступний раунд», - зазначила Нікола Квапілова, капітан «Дукли».

«Ми приїхали сюди, щоб перемогти. Ми точно хотіли виграти. Я вважаю, що ми були добре підготовлені, але зробили багато незначних помилок і багато помилок під час подачі», - прокоментувала Евелін Ваксі, капітан «Сент Бенедек».

«Вітаю команду «Дукла». Наша гра була не такою, як ми хотіли. Ми були добре підготовлені, але це спорт. Ми переходимо до наступного випробування», сказав Крістіан Михайлов, тренер «Сент Бенедек».
 

Поділитися статтею

News