«Вакіфбанк» переміг «ЛКС» у першій зустрічі етапу плей-оф Ліги чемпіонів
23.02.2023
«Вакіфбанк» vs «ЛКС»

У другий день плей-оф жіночої Ліги Чемпіонів ЄКВ «Вакіфбанк» з Туреччини на виїзді здолав польську команду «ЛКС» з рахунком 0:3 (22-25, 12-25, 24-26) та зробив величезний крок до виходу в чвертьфінал. 

Гравчині «ЛКС» були у гарному настрої, коли готувалися до цього матчу. Вони виграли матч чемпіонату Польщі проти «Вроцлаву» з рахунком 3:1 і залишилися єдиною непереможеною командою в польській лізі. Але, в підсумку, турецькому колективу вдалося їх обіграти.

Перший сет розпочався з рівної гри, але за рахунку 7-7 «Вакіфбанку» вдалося відірватися та отримати перевагу в п'ять очок. Зробивши у цьому сеті шість забійних блоків, «Вакіфбанк» перехопили ініціативу у грі і не втратили перевагу до кінця періоду. Тим не менш, польській команді вдалося покращити своє становище і завершити сет з відставанням всього в три очки (22-25).

«Вакіфбанк» vs «ЛКС»

Другий сет, безумовно, став несподіванкою для господарів майданчику. «Вакіфбанк» захопили лідерство від самого початку (0-5), «ЛКС» намагалися відігратися, але це їм не вдавалося, і вони завжди відставали на чотири-п'ять очок. Згодом відрив між командами ще збільшився, і становив вже 10 очок (10-20). Врешті-решт, «Вакіфбанк» виграв сет з 13-пунктовою перевагою в (12-25).

Третій і останній сет жіночого волейболу був неймовірно напруженим. Спочатку команди йшли пліч-о-пліч, ведучи боротьбу за кожне очко, але досить скоро «Вакіфбанку» вдалося здобути п’ятипунктову перевагу (4-9). Гості виклалися на всі 100%, зробивши в цьому сеті сім забійних блоків і намагаючись будь-що зупинити «ЛКС». І здавалося, що в цьому матчі турчанки отримають ще одну легку перемогу, але в самому кінці сету гравчині «ЛКС» зуміли зрівняти рахунок (21-21) і отримали шанс завершити сет на свою користь. Проте у захоплюючій кінцівці «Вакіфбанк» все ж таки здобув перемогу з рахунком 24-26 і таким чином виграв весь матч.

Найкращим гравцем матчу стала Паола Егону з «Вакіфбанку», яка набрала 21 очко і показала 49% успіху в атаці.

Паола Егону

Наступний матч між цими командами у плей-оф відбудеться у середу, 1 березня. Тож «ЛКС» мають дуже постаратися, якщо вони хочуть вийти в чвертьфінал.

«Вакіфбанк» були добре підготовлені з точку зору тактики. Вони добре грали у захисті, вони зробили багато контратак, і я думаю, що через це ми втратили контроль над ходом гри. У моменти, коли ми захищалися від деяких атак, ми не могли провести свої. Вони дуже сильні в атаці, і вони використовують це», - прокоментувала гру капітан «ЛКС» Пауліна Май. 

«Це була важлива перемога для нас, особливо враховуючи, що ми грали на виїзді. Ми знали, що це буде важкий матч. «ЛКС» вдома грають дуже добре і ніколи не здаються. Іноді в сетах ми мали деяку перевагу, але «ЛКС» завжди намагалися зравняти рахунок і тиснули на нас, особливо на подачі. Ми задоволені перемогою, але справа ще не зроблена. В нас ще лишився матч, він пройде вдома і це добре для нас. Я також хочу присвятити цю перемогу людям в Туреччині, для них важливо принести їм цю перемогу», - сказала капітан «Вакіфбанку» Габріела Гімараес. 
 

Поділитися статтею

News