У домашній зустрічі «К’єрі» здолала «Ігор Горгондзола»
19.02.2023
«К’єрі» vs «Ігор Горгондзола»

«К’єрі» перемагає «Ігор Горгондзола» з рахунком 3-1, і, таким чином, посідає четверте місце в турнірній таблиці, випереджаючи її. Хоча команди наразі розділяє лише одно очко. 

«К’єрі»  здобуває ще 3 очки у домашньому матчі з «Ігор Горгондзола», перемігши їх з рахунком 3-1 (25-22; 14-25; 25-15; 28-26). Гра була дуже напруженою та тривала дві години, та була насичена приголомшливими розіграшами та багатьма помилками, особливо з боку гостей, які змогли виявити свою силу лише в другому сеті (з рахунком 14-25). Інші три сети (25-22; 25-15; 28-26) підкорилися «К’єрі», яка показала більше стійкості та міцності, залишаючись в грі навіть у складних моментах четвертого сету. Один з ключових моментів був пов'язаний з виходом польської догравальниці Олівії Розанські в другому сеті. Вона продемонструвала чудові дії в атаках та на захисті, заробивши 15 очок та ставши найкращою гравчинею матчу. Найкращими бомбардирами гри були бельгійська діагональна Кайя Гробельна та догравальниця «Горгондзола» МакКензі Адамс, з 17 очками кожна.

Image removed.

Обидві команди продемонстрували майже однакові показники: по 11 помилок в подачі, 4 до 6 ейсів, коефіцієнт успішності прийому подачі 62% та 65%, успішні атаки 39% та 38%, 11 до 17 помилок в атаках, 6 до 5 блоків. 

У першому сеті «К’єрі» одразу здобула перевагу у два очки, та продовжувала її утримувати. За рахунку 12-7 у «Горгондзола» на місце Каракурт вийшла Ітума, але це не змінило тенденцію до лідерства «біло-синіх», які збільшили перевагу до 15-8. Становище гостей покращилося після двох ейсів Адамс (16-13), але далі американка зіграла в сітку. Деякий час розрив між командами утримувався на рівні трьох-чотирьох очок, але під кінець сету «Горгондзола» зуміла впритул наблизитися до «К’єрі» (23-22). У найгостріший момент невдала контратака Адамс подарувала господарям шанс, яким вони одразу скористались, вигравши сет 25-22.

Image removed.

У другому сеті кілька очок переваги відразу взяла команда з Новари (4-9) і далі  гості поступово збільшували відрив до максимуму у 12 очок (12-24). Виходи Розанські, Морелло і Шторк не смогли суттєво вплинути на гру «Горгондзола». Після двох сетболів, відбитих Розанські і Вейтцель, партію закрила Адамс з рахунком 14-25.

Після рівного початку третього сету чотири послідовних атаки Розанські допомогли «К’єрі» здобути перевагу 8-4. Це прорив фактично вирішив долю сету. Далі підопічні Бреголі вже не давали гостям наблизитись, й навпаки, використовуючи багато помилок суперниць, відірвалися від них ще більше і закінчили з рахунком 25-15.

На початку четвертого сету до 9-7 «К’єрі» вдавалося зберігати перевагу, далі  Адамс вивела в лідери свою команду (9-10), яку довела до 10-13 Каракурт. Але ж потім Розанські зупинила гостей (12-14) і ефективною серією подач повернула рахунок до нічийного. Невдовзі команда Лаваріні знову випередила суперниць вперед на два пункти (17-19), завдяки атаці Данезі та вдалим діям Адамс. Але помилки в атаці гравчинь «Горгондзола» допомогли «К’єрі» піднятися до 21-21. За рахунку 23-23 гості дали перший матч-поінт біло-синім: його анулює Каркасес. Далі слідує обмін м'ячами, напружена боротьба вирішується блоком Гробельної, яка завершує гру з рахунком 28-26.

Image removed.

«Дуже важкий матч. Ми почали дуже добре, потім знизили темп у другому сеті, який суперниці відіграли чудово, відмінно захищаючись. Я дуже задоволена, оскільки ми не здалися. У третьому сеті ми почали спочатку і дійшли до кінця», - прокоментувала діагональна «К’єрі» Кая Гробельна.

«Ми повинні були бути набагато більш агресивними протягом всього матчу. Я думаю, нам бракувало ясності в керуванні грою та правильної організації на полі», - сказала ліберо «Горгондзоли» Елеонора Ферсіно.
 

Поділитися статтею

News